HomeNieuwsBizarAUCH! Vrouw zakt door haar benen tijdens gewichtheffen: «Dat is mijn grootste...

AUCH! Vrouw zakt door haar benen tijdens gewichtheffen: «Dat is mijn grootste angst!» (video)

Een Britse vrouw is tijdens het gewichtheffen door het oog van de naald gekropen toen ze het gewicht van de halter niet meer kon dragen. Ze kon maar net op tijd wegspringen en kwam er met lichte verwondingen van af.

Jordayna Magill is een universiteitsstudente met een passie voor gewichtheffen. Onlangs kwam de 21-jarige vrouw uit de Noord-Ierse plaats Ballymena met de schrik vrij tijdens het gewichtheffen. Op het moment dat ze de halter – met gewichten van 70 kilogram – boven haar hoofd hield, begaf haar linkerbeen het en kwam het gevaarte naar beneden.

Geluk gehad

Ze kon net op tijd naar voor springen zodat de halter haar rug niet verbrijzelde. Haar zus schoot haar meteen te hulp en kalmeerde haar. Jordayna dacht in eerste instantie immers dat haar ruggenwervel gebroken was. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd, waar de dokters enkel wat kneuzingen vaststelden. «Ze zeiden me dat ik heel veel geluk gehad heb», legt ze uit op TikTok.

Waarschuwing

De video werd inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Heel wat mensen schrikken van de beelden, anderen geven haar advies voor in de toekomst. «Dat ziet er zo pijnlijk uit!», «Oh mijn God, dat had ik niet verwacht!», «Dat is letterlijk mijn grootste angst», «Ik hoop dat je oké bent. Maar zou je niet beter een ‘spotter’ naast je hebben?», en «Leren hoe je veilig weg kan springen, is een erg belangrijk onderdeel van gewichtheffen», wordt er onder meer gereageerd.

@jordayna.magill

Liftings not always what its cracked up to be #crossfit #fyp #girlswholift

♬ Oh No – Kreepa

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/auch-vrouw-zakt-door-haar-benen-tijdens-gewichtheffen-dat-mijn-grootste-angst-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels