HomeNieuwsLifestyleNieuwe functie Spotify laat je feestje bouwen met andere huiskamers

Nieuwe functie Spotify laat je feestje bouwen met andere huiskamers

Streamingdienst Spotify lanceert deze week een nieuwe functie die van grote hulp kan zijn als je ondanks de lockdown toch wil feesten met je vrienden. Met Groups Sessions kunnen Premium-gebruikers nu in real-time samen naar een gedeelde afspeellijst luisteren.

Goed nieuws voor de mensen die het heel lastig vinden dat ze niet kunnen feesten met hun vrienden. De streamingdienst Spotify komt hen ten hulp met een gloednieuwe functie: Groups Sessions. Daarmee kunnen ze voor het eerst tegelijkertijd naar een gedeelde afspeellijst luisteren. Voorlopig staat er nog geen limiet op het aantal mensen dat op hetzelfde moment van de muziek kan genieten, maar ze moeten wel allemaal een Premiumabonnement hebben, vertelt het bedrijf aan The Verge.

Iedereen kan nummers kiezen

Groups Sessions zou heel eenvoudig moeten zijn om mee te werken. De persoon die de afspeellijst heeft aangemaakt, kan met zijn vrienden een scanbare code delen. Eens ze die code scannen, kunnen deelnemers nummers kiezen, afspelen, pauzeren en overslaan via de klassieke interface van Spotify. Ze kunnen ook liedjes toevoegen of verwijderen uit de afspeellijst en alle wijzigingen zijn in real-time zichtbaar voor alle deelnemers.

De nieuwe functie wordt al sinds mei vorig jaar getest en zal in principe vanaf deze week beschikbaar zijn voor Premiumgebruikers van de streamingdienst. Het gaat voorlopig wel nog om een betaversie. Wanneer het ook beschikbaar zal zijn op desktops is nog niet bekend.

Het bericht Nieuwe functie Spotify laat je feestje bouwen met andere huiskamers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels