HomeNieuwsEntertainmentMatthew Perry zegt dat Jennifer Anistons confrontatie over zijn verslaving «binnenkwam als...

Matthew Perry zegt dat Jennifer Anistons confrontatie over zijn verslaving «binnenkwam als een mokerslag»

In zijn nieuwe biografie ‘Friends, Lovers and the Big Terrible Thing’ is Matthew Perry bijzonder openhartig over zijn ervaringen met middelenmisbruik. Zo zoomt de 53-jarige Friends-acteur voor het eerst in op de impact daarvan op de andere sterren uit de sitcom. Vooral de confrontatie met zijn crush Jennifer Aniston over zijn verslaving, die hij zo goed dacht te verbergen, kwam «binnen als een mokerslag.»

Matthew Perry schommelde jarenlang tussen een alcoholverslaving en een verslaving aan de pijnstiller Vicodin. Ook tijdens de opnames van ‘Friends’ kreeg hij zijn middelenmisbruik niet onder controle. En dat ontging ook de cast niet, blijkt nu uit een eerste fragment uit zijn biografie, dat gepubliceerd werd in The Times.

Gewonde pinguïn

Perry zegt dat hij nooit onder invloed verscheen op de set van Friends, maar wel geregeld met een zware kater opdaagde. De enige manier waarop hij die periode doorkwam, schrijft hij, is dankzij de rest van die cast «die hem omringden en hem oplapten», beetje zoals «andere pinguïns een gewonde pinguïn verzorgen»: «Ik was de gewonde pinguïn, maar ik was vastberaden om die fantastische mensen, en die geweldige show, niet teleur te stellen», schrijft hij.

Crushed door zijn crush

Toch slaagde Perry er niet in om de schijn hoog te houden. «Ik weet dat je drinkt», zei Jennifer Aniston hem op een dag in zijn trailer. «Hoe weet je dat? Ik probeerde het te verbergen», antwoordde Perry. «We kunnen het ruiken.» «Het meervoud ‘wij’ kwam binnen als een mokerslag», getuigt Perry.

Van links naar rechts: Matthew Perry, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, David Schwimmer
Van links naar rechts: Matthew Perry, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, David Schwimmer – AFP / L. Nicholson

Voor Perry was het extra pijnlijk dat die boodschap net van Aniston kwam, want – zo geeft hij toe – hij had al jaren een crush op haar. «Op dat moment was ik er al over. Eigenlij kwas ik oke vanaf het moment dat ze met Brad Pitt begon te daten. Maar toch, ik was er kapot van om op die manier geconfronteerd te worden door Jennifer Aniston. En ik was in de war», schrijft hij. «Ik antwoordde dat ik wist dat ik te veel dronk, maar niet wist hoe ik moest stoppen.»

55 pillen per dag

Matthew Perry had al eerder laten weten dat hij zich een groot deel van de opnames niet meer herinnert, «zo wat alles tussen seizoen drie en zes.» Nu schrijft hij in zijn biografie ook dat je kunt zien in die seizoenen aan wat hij exact verslaafd was op ieder moment, aan de hand van zijn gewichtsschommelingen. Zo vermagert hij drastisch van de pillen, die hem misselijk maakten zijn honger wegnamen. Van alcohol zwol hij dan weer op. «Je kunt het traject van mijn verslaving volgens als je naar mijn gewicht kijkt van seizoen tot seizoen. Toen ik zwaar was, was het alcohol; toen ik mager was, waren het pillen. Toen ik een ringbaardje had, waren het heel veel pillen.»

«Tegen het einde van het derde seizoen, spendeerde ik al mijn uren aan uitzoeken hoe ik aan 55 Vicodin-pillen kon geraken. Ik had er 55 nodig iedere dag, anders werd ik ziek. Het werd mijn fulltimejob: bellen, dokters zien, migraines faken, corrupte verpleegster vinden die me konden geven wat ik wou», schrijft Perry.

Matthew Perry’s biografie ‘Friends, Lovers and the Big Terrible Thing’ verschijnt op 1 november.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/matthew-perry-zegt-dat-jennifer-anistons-confrontatie-over-zijn-verslaving-binnenkwam-als-een-mokerslag

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels