HomeNieuwsEntertainmentJeroen Meus zit bijna jaar na overlijden broer nog heel diep: «Ik...

Jeroen Meus zit bijna jaar na overlijden broer nog heel diep: «Ik zal de rest van mijn leven blijven rouwen»

Bijna een jaar na de dood van zijn broer Wim leeft tv-kok Jeroen Meus nog in diepe rouw. «Het verdriet domineert mijn zijn volledig», klinkt het in Humo. Als deel van het verwerkingsproces werkt Meus aan een tv-programma over zijn overleden broer.

Wim Meus overleed op oudejaarsavond 2021 aan darmkanker. Een zware klap voor Meus, die in interviews aangaf dat de ziekte hen dichter bij elkaar had gebracht. Bijna een jaar later vertelt hij in Humo dat het verlies van Wim nog elke dag op hem weegt. «Ik zit in een ongelofelijke rouwfase», vertelt Meus. «Nee, ik mag dat geen fase noemen, want ik zal de rest van mijn leven blijven rouwen. Ik zal het nooit helemaal te boven komen. […] Het jaar is voor mij nooit van start gegaan. Ik heb wel door dat het herfst is en dat de bladeren vallen, maar mijn verdriet is groter dan de seizoenen. Het verdriet domineert mijn zijn volledig.»

Instagram CYLvJZGIZC7


«Ik heb een tijd heel diep gezeten, en had toen weinig om handen», gaat de tv-kok verder. «Ondertussen heb ik het weer druk, waardoor ik me wat nuttiger voel. Zo werk ik nu aan een tv-programma over mijn broer, dat helpt. Een schilder kan een doek maken als hij verdrietig is, en een muzikant een prachtig nummer. Welnu, ik ben een tv-maker. Als je iets met dat verdriet kunt dóén, is dat heel waardevol.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/jeroen-meus-zit-bijna-jaar-na-overlijden-broer-nog-heel-diep-ik-zal-de-rest-van-mijn-leven-blijven-rouwen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels