HomeNieuwsBizarZoo van Detroit geeft gratis emmers vol drollen weg

Zoo van Detroit geeft gratis emmers vol drollen weg

De dierentuin in het Amerikaanse Detroit heeft een opmerkelijke actie op poten gezet. Het heeft 1.000 emmers vol dierenstront dat het gratis wil weggeven. Al is stront een groot woord, want de drollen werden wel al gebruikt om er het energierijke methaangas uit te halen.

Strontfans, rep je naar Detroit, meer bepaald de lokale zoo. Die biedt de eerste 1.000 bezoekers van een installatie in de zoo een emmer van 18 liter aan dierenstront aan. Met de actie wil de dierentuin een kleine biogascentrale in de verf zetten.

Uitstekende meststof

Daarom krijgen de gelukkigen niet echt volwaardige drollen mee naar huis. In hun emmer zal een overblijfsel zitten van de felicaliën. De stront is eerst door de nieuwe machine gegaan om er methaangas uit te halen. Met dat gas wordt het dierenhospitaal van de zoo voorzien van energie. Wat achterblijft na de extractie is een heel goede, natuurlijke meststof.

Wil je een van de gelukkigen zijn die met 18 liter bewerkte stront naar huis mag gaan? Dan zal je op 14 april in de zoo aanwezig moeten zijn. Dan organsieren ze daar het jaarlijkse Greenfest. Tijdens het evenement kan je leren hoe je eten van de boerderij naar je bord gaat, chemische demonstraties bijwonen en stickers maken die voorkomen dat vogels tegen ramen vliegen.

Het bericht Zoo van Detroit geeft gratis emmers vol drollen weg verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels