HomeNieuwsBizarGiraf doodt 16 maanden oude baby in Zuid-Afrika

Giraf doodt 16 maanden oude baby in Zuid-Afrika

In een Zuid-Afrikaans natuurreservaat heeft een giraf een 16 maanden oude baby gedood. Om een nog onbekende reden viel het dier het meisje en haar moeder aan, klinkt het bij de politie.

Politiewoordvoerster Nqobile Gwala vertelde dat een 25-jarige moeder en haar 16 maanden oude dochter woensdag rond 16.00 uur werden aangevallen op Kuleni Farm in het Hluhluwe gebied en «vertrappeld werden door een giraf». Moeder en kind waren samen met andere familieleden in het natuurreservaat om hun vader te bezoeken, die in het gebied werkte.

Aanval zeer zeldzaam

Het meisje werd naar een nabijgelegen dokterspraktijk gebracht, maar overleed daar. Haar moeder is overgebracht naar het ziekenhuis, en verkeert nog steeds in kritieke toestand. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de tragedie. Giraffen vallen gewoonlijk geen mensen aan. Een mogelijke verklaring is dat de giraf haar kalfje probeerde te beschermen. De moedergiraf werd neergeschoten, al is niet helemaal duidelijk of dat tijdens de aanval gebeurde of nadat de hulpdiensten arriveerden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/giraf-doodt-16-maanden-oude-baby-zuid-afrika

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels