HomeNieuwsActualiteitVijf jaar cel voor Belgische ‘Tinder Swindler’ die minstens 27 vrouwen seksueel...

Vijf jaar cel voor Belgische ‘Tinder Swindler’ die minstens 27 vrouwen seksueel afperste

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 27-jarige man uit Deurne veroordeeld tot vijf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank in een grote sextortionzaak. Hij had tal van jonge vrouwen en meisjes gedwongen om hem seksueel getinte beelden te bezorgen. Vier slachtoffers werden ook door hem verkracht.

De twintiger had zich op sociale media en datingapps voorgedaan als een rijke, succesvolle zakenman die op zoek was naar zijn ideale levenspartner. Hij gebruikte daarvoor een valse naam en de foto’s van iemand anders. Nadat het eerste contact was gelegd, gingen de gesprekken verder via Snapchat of Whatsapp.

Hij stelde zijn slachtoffers voor dat ze om beurten een vraag konden stellen om elkaar beter te leren kennen. Die vragen kregen echter al snel een seksuele toon. Als hij merkte dat de slachtoffers daarin mee gingen, begon hij pikante foto’s te vragen. De beklaagde bood daar ook geld voor.

Dreigen met naaktbeelden

Eens de slachtoffers een eerste maal beelden hadden gestuurd, hield hij niet meer af. Hij beval hen om steeds meer en explicieter beeldmateriaal te verzenden. De beklaagde stuurde naar sommige slachtoffers ook een vriend met wie ze seks moesten hebben. Die vriend was hijzelf.

Als ze weigerden op zijn verzoeken in te gaan, dreigde hij de beelden die hij al in zijn bezit had naar hun familie of werkgever te sturen. Hij had namelijk een speciale app waardoor de beelden die via Snapchat werden gestuurd, niet automatisch werden gewist maar bewaard konden worden. Hij dreigde er ook mee om personen op hen af te sturen die hen de gevolgen van hun weigering zouden laten voelen.

27 slachtoffers

De feiten speelden zich tussen maart 2019 en augustus 2021 af. Verschillende vrouwen legden klacht neer. Tijdens het onderzoek konden 27 slachtoffers geïdentificeerd worden, maar er zijn er wellicht nog veel meer. De beklaagde kon op 13 augustus 2021 gearresteerd worden. Hij werd vervolgd voor verkrachting, aanranding, afpersing, het niet-consueel verspreiden van seksueel getinte beelden, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica, belaging, bezit van kinderporno en bedreigingen. Voor een aantal feiten werd hij vrijgesproken.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/vijf-jaar-cel-voor-belgische-tinder-swindler-die-minstens-27-vrouwen-seksueel-afperste

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels