HomeNieuwsLifestyleVier tips om vintage parels van Belgische bodem te scoren via Vinted

Vier tips om vintage parels van Belgische bodem te scoren via Vinted

Binnenkort wordt het startschot gegeven aan een week gefocust op mode van eigen bodem. Hét moment waarbij Belgische ontwerpers en hun unieke creaties extra in de spotlights worden gezet. Ook op tweedehands platform Vinted zijn heel wat items van Belgische modetalenten als Dries Van Noten, Raf Simons en Delvaux te verkrijgen. Scoor jij je eigen tweedehands design parel?

Via tweedehands platform Vinted scoor je niet alleen alledaagse kledij, met wat geluk, geduld en ervaring vind je er ook echte, verborgen vintage items van enkele van de meest geliefde Belgische ontwerpers. Wie weet scoor je er unieke stuks van onder andere Dries Van Noten, Raf Simons, Maison Margiela, Delvaux of Ann Demeulemeester. Deze items tweedehands en vintage kopen via Vinted is vandaag meer dan ooit een geweldig alternatief voor wie niet wil inleveren op stijl met oog voor duurzaamheid. Want zeg nu zelf, preloved items zijn een geweldige manier om je look een unieke touch te geven én geld te besparen. Wedden dat je deze Belgische mode met trots draagt én dat je portefeuille je ook dankbaar zal zijn?

4 tips

1. Check en communiceer met de verkoper: Check de reviews, bekijk wat deze Vintie nog meer in de kast heeft en stel (relevante) vragen over het item, misschien zit er nog wel een mooie geschiedenis aan!

2. Wees specifiek: Grote kans dat je op Vinted je droomitem kunt vinden maar het is belangrijk om het item goed te beschrijven. Gebruik zoektermen die bijvoorbeeld het materiaal, het type print of de fit benoemen die je zoekt. Bepaalde keywords zorgen ervoor dat veel items die niet voldoen aan je zoekopdracht uitgesloten worden.

3. Gebruik genoeg filters: Onder het kopje filter is het handig om de juiste categorie aan te klikken en vervolgens kun je sorteren op de kleur, de maat, het merk etc. Met deze optie is het vinden van bijvoorbeeld een groen geruite blazer zo gepiept.

4. Zoek in een andere taal: Vinted is internationaal en dat betekent dat veel artikelen ook beschreven worden in een andere taal. Dus zoek je die perfecte zijden blouse? Zoek dan niet alleen op zijde maar ook eens op seta, soie, silk en seda. Extra tip: Het loont om te zoeken op de designer’s naam met een spelfout. Soms weten mensen niet de juiste schrijfwijze bijvoorbeeld.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/vier-tips-om-vintage-parels-van-belgische-bodem-te-scoren-vinted

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels