HomeNieuwsLifestyleNog geen plannen vandaag? Ontdek de ambacht van gepassioneerde vakmensen in jouw...

Nog geen plannen vandaag? Ontdek de ambacht van gepassioneerde vakmensen in jouw buurt

Op zondag 20 november vindt de zestiende editie van de Dag van de Ambachten plaats. In heel het land kan het grote publiek opnieuw kennismaken met de knowhow van gepassioneerde vakmensen en deelnemen aan veelzijdige en markante activiteiten. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Het evenement, bedoeld om de knowhow en het talent van de Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen, wordt al sinds 2006 georganiseerd. Enkel ambachtslieden met een wettelijke erkenning kunnen meedoen. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow. Intussen kregen zo’n 2.000 Belgische ambachtslieden de erkenning, die de consument gemakkelijk herkent dankzij het logo Erkend Ambacht.

Vakmanschap en passie

Tijdens de editie van 2022 dompelen bezoekers zich opnieuw onder in de wereld van de ambachtslieden via bezoeken, demonstraties, proeverijen en workshops. Meer in het algemeen is de Dag van de Ambachten bedoeld om hun vakmanschap te belichten, de ambachtelijke sector te promoten, hun passie over te brengen op het publiek en hun werk te tonen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/nog-geen-plannen-vandaag-ontdek-de-ambacht-van-gepassioneerde-vakmensen-jouw-buurt

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels