HomeNieuwsLifestyleHier vind je de meest klantvriendelijke treinstations van Europa

Hier vind je de meest klantvriendelijke treinstations van Europa

Terwijl het vliegtuig langzaam maar zeker aan populariteit inboet, is reizen met de trein aan een stevige opmars bezig. Het is beter voor het milieu, comfortabeler voor jou en ook nog eens leuk omdat je tijdens de trip het landschap rondom je kan observeren. Reis je met de trein, dan zijn treinstations een verplichte stop, maar het ene station is het andere niet.

Niets zo vervelend als je comfortabele treinrit te moeten afsluiten met een negatieve stationervaring. Steden hebben er dan ook belang bij om hun station zo aangenaam mogelijk te maken. Maar welke elementen zijn nu eigenlijk essentieel voor een klantvriendelijk station?

Criteria

Consumer Choice Center selecteerde een hele resem aan criteria om te bepalen welke de meest klantvriendelijke treinstations van Europa zijn. Hoe druk zijn de perrons? Kunnen reizigers terecht bij winkels of een restaurant? Hoe duidelijk zijn de aankondigingsborden? Op basis daarvan maakten de onderzoekers een lijstje met de stations die het beste scoren. Helemaal aan de top staat St. Pancras in Londen, maar verder scoort vooral Duitsland erg goed qua klantvriendelijkheid.

Top tien

  1. St. Pancras International, Londen
  2. Zürich Central Station, Zürich
  3. Leipzig Central Station, Leipzig
  4. Roma Termini, Rome
  5. München Central Station, München
  6. Hamburg Central Station, Hamburg
  7. Berlin Central Station, Berlijn
  8. Milano Centrale, Milaan
  9. Moscow Kazansky, Moskou
  10. Frankfurt Central Station, Frankfurt

Het bericht Hier vind je de meest klantvriendelijke treinstations van Europa verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels