HomeNieuwsLifestyleGeen zin in de ochtendrush? Zo kan je langer uitslapen

Geen zin in de ochtendrush? Zo kan je langer uitslapen

Iedereen houdt van slapen en liefst zo lang mogelijk. We willen ’s ochtends zo lang mogelijk in ons warm bedje blijven liggen, maar ons ook uitgebreid kunnen klaarmaken voor een nieuwe dag. Met deze tips kan je langer uitslapen en toch op tijd klaar zijn in de ochtend.

Leg je kleren klaar

Leg voor je gaat slapen al de outfit voor de volgende dag klaar. Op deze manier kan je in de ochtend meteen je kleren aantrekken zonder erbij te hoeven nadenken. Resultaat: binnen de minuut aangekleed en dat zonder stress.

Maak je ontbijt en lunch de avond ervoor

Een maaltijd voorbereiden neemt veel tijd in beslag. In de ochtend uitgebreid ontbijten en een lekkere lunch voorbereiden is daarom niet altijd evident. Maak daarom de dag ervoor in de avond al je ontbijt of lunch voor de volgende dag. Het enige dat je in de ochtend dan nog moet doen is eten of alles uit de koelkast halen en in je tas stoppen.

Pak je tas al in

Met deze tip ben je razendsnel de deur uit. Steek ’s avonds alles al in je tas voor de volgende dag. Zo hoef je in de ochtend enkel nog je lunch in te pakken en verlies je geen kostbare tijd. De kans dat je iets vergeet is ook een pak kleiner.

Geen sociale media

Zodra je wekker gaat, get straight to business. Check niet eerst je berichten, Instagram of Snapchat. Eens je daarmee begint, vliegen de minuten voorbij. Al die tijd die je zou spenderen op sociale media, kan je inruilen voor wat extra slaap.

Neem een koude douche

Een koude douche heeft tal van voordelen: koud water verhoogt je alertheid, je krijgt er een beter immuunsysteem van en het bezorgt je een beter humeur. Bovendien is het ook nog eens goed om snel klaar te geraken in de ochtend. Het maakt je meteen wakker en het zorgt ervoor dat je niet te lang onder de douche blijft staan. Brr!

Gedaan met snoozen

Nu je wat langer kan blijven liggen in de ochtend, maak je beter ook geen gebruik meer van je snoozeknop. Snoozen zou er namelijk voor zorgen dat je je toch zal moeten haasten om op tijd klaar te zijn. Zet daarom je wekker wat verder van je bed. Zo moet je sowieso uit bed om het alarm uit te schakelen. Eens je rechtstaat is de drang om terug te gaan slapen veel kleiner en bespaar je jezelf een hectische ochtend.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/geen-zin-de-ochtendrush-zo-kan-je-langer-uitslapen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels