HomeNieuwsLifestyleKrijg je van chocolade echt puistjes? Zeven beautymythes doorprikt

Krijg je van chocolade echt puistjes? Zeven beautymythes doorprikt

Zo nu en dan hoor je adviezen over beauty die niet helemaal blijken te kloppen. Krijg je echt meer grijze haren als je er eentje uittrekt? Blijft dure parfum langer hangen dan goedkope? Op deze vragen en meer krijg je eindelijk een antwoord.

Door te scheren, groeit je haar dikker en donkerder terug

KLOPT NIET. Haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Je haartjes gaan dus niet opeens dikker of donkerder teruggroeien door te scheren. De stoppeltjes die teruggroeien lijken dikker omdat deze korter en steviger zijn. Als je lang genoeg wacht, worden de haartjes vanzelf weer zacht.

Hoe duurder een parfum, hoe langer die blijft hangen

KLOPT NIET. De prijs heeft niets te maken met hoe lang een parfum blijft hangen. Het enige verschil tussen goedkope en dure parfums is dat goedkope parfums vaak zoeter gaan ruiken. Dit komt omdat zoet ruikende ingrediënten goedkoper zijn. Het aantal geurbestanddelen bepaalt hoe lang een parfum blijft hangen. Wil je een parfum die lang blijft hangen? Koop dan eentje met veel geurbestanddelen.

Je scheert best tegen de haargroei in

KLOPT NIET. Door tegen de haarrichting in te scheren, scheer je de haartjes korter af. Maar dit zorgt er ook voor dat je meer kans hebt op ingegroeide haartjes. Tegen de haargroei in scheren zorgt dus voor meer irritaties of ontstekingen. Vooral de oksels en bikinilijn zijn zones waar je het best met de haargroei mee scheert. Bij je benen is er geen al te groot risico op irritaties, behalve als je een heel gevoelige huid hebt.

Van chocolade eten krijg je puistjes

KLOPT. Voeding speelt een grote rol bij acne. Vooral suiker en melk zijn grote boosdoeners. Dan is het ook vanzelfsprekend dat chocolade, een lekkernij dat bestaat uit melk en suiker, invloed heeft op acne. Toch zin in een lekker stukje chocolade? Probeer dan puur, deze chocoladesoort bevat minder suiker en melk en heeft dus minder invloed op puistjes. Maar verban zeker geen chocolade uit je leven om puistjes te vermijden, dit snoepgoed is namelijk veel te lekker.

Als je een grijs haar uittrekt, groeien er meer terug

KLOPT NIET. Je krijgt grijze haartjes wanneer een haarzakje minder of geen pigment aanmaakt. Als je dit grijze haar uittrekt, zal er gewoon één nieuw grijs haar uit het haarzakje groeien. Je krijgt dus geen extra grijze haren door er eentje uit te trekken. Let wel op met haren uittrekken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je de wortel beschadigt en er helemaal geen haar meer terug zal groeien.

Water drinken helpt tegen een droge huid

KLOPT NIET. Water is gezond en biedt veel voordelen voor ons lichaam. Maar water helpt je niet tegen een gedehydrateerde huid. Water komt in je bloedbaan terecht en wordt door de nieren gefilterd. De vloeistof gaat niet rechtstreeks naar je huid en er is dus geen bewijs dat het een effect heeft op een droge huid.

Je haar wordt sneller vet als je het vaker wast

KLOPT. Wanneer je je haar wast, verwijder je de natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Hierdoor zal je hoofdhuid meer talg aanmaken, waardoor je haar vettig wordt. Probeer je haar dus niet vaker dan twee of drie keer per week te wassen om een vette haardos te voorkomen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/krijg-je-van-chocolade-echt-puistjes-zeven-beautymythes-doorprikt

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels