HomeNieuwsLifestyleDurf jij het aan? Dit zijn de meest angstaanjagende hotels ter wereld

Durf jij het aan? Dit zijn de meest angstaanjagende hotels ter wereld

Zin in een ontspannende nacht op hotel? Dan ga je best niet naar deze spookverblijven, ze bezorgen je namelijk geen vredige nachtrust. Integendeel: geesten, geschreeuw en bewegende voorwerpen zijn dagelijkse kost in deze vijf griezelhotels. Creepy!

Hotel Mastbosch, Nederland

Beginnen doen we met een logement dicht bij huis. In Breda kan je overnachten in het viersterrenhotel waar al een aantal jaar de geest van een Belgisch meisje ronddwaalt. Het zou gaan om een achttienjarig meisje dat vermoord werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers.

Parador de Jaén, Spanje

Achter de muren van dit Spaans logement schuilt een griezelverhaal. In de jaren tachtig maakte het geluid van een huilende vrouw verschillende gasten in kamer 22 wakker. Het hotel stuurde daarom een team paranormale onderzoekers naar de kamer. En wat bleek? De hotelkamer was effectief bezeten door de geest van een jonge vrouw die enkele eeuwen geleden stierf in de ruimte door liefdesverdriet.

The Queen Mary Hotel, California, Verenigde Staten

In dit schip dat sinds tientallen jaren dient als hotel bevinden zich meerdere geesten. Het verblijf was oorspronkelijk een oorlogsschip in de Tweede Wereldoorlog en in die periode werd minstens één matroos vermoord. Naast de matroos zijn er ook geesten van kinderen en ‘een vrouw in het wit’ te zien. De spookverhalen van deze locatie zijn zo bekend dat je er zelf een griezelrondleiding kan volgen. Inventief!

The Shelbourne, Ierland

Deze verblijfplaats in Dublin druipt van de luxe. Maar niet enkel dat kan je hier terugvinden: in verschillende kamers vonden in het verleden al paranormale activiteiten plaats. De meldingen gaan onder meer over waterkranen die uit zichzelf aangaan en een klein meisje dat uit het niets verschijnt. De Brits-Amerikaanse actrice Lily Collins had zelf ook een griezelige ervaring toen ze in dit hotel verbleef.


Chateau Tongariro, Nieuw-Zeeland

Er zijn tal van meldingen over plotseling dovende vuren, bewegende gordijnen en onverklaarbare geluiden in dit hotel. Dit heeft alles te maken met de geest van Charlotte. Zij was een verpleegster in het gebouw toen het nog diende als toevluchtsoord in 1940. Nu griezelt Charlotte graag door de gangen van het logement en jaagt ze zo de gasten de stuipen op het lijf.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/durf-jij-het-aan-dit-zijn-de-meest-angstaanjagende-hotels-ter-wereld

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels