HomeNieuwsBizarZus van autistische jongen vraagt mensen om mee verjaardag te vieren

Zus van autistische jongen vraagt mensen om mee verjaardag te vieren

Met een verjaardag in het verschiet hopen we steeds op veel berichtjes, kaartjes en leuke wensen op onze Facebookwall. Tot de vaststelling komen dat je eigenlijk niet veel vrienden hebt, kan je op zo’n dag missen als kiespijn. De Britse Lucy roept daarom op om verjaardagskaartjes te sturen naar haar jongere, autistische broer James Weir.

James Weir viert pas op 30 november zijn 21ste verjaardag, maar toch kijkt hij nu al reikhalzend uit naar deze mijlpaal. Jammer genoeg heeft de jongen autisme waardoor hij niet gemakkelijk vrienden maakt. De gedachte dat hij zijn verjaardag alleen zou vieren, vindt zijn familie hartverscheurend.

Zijn oudere zus Lucy is vastberaden om hem te zien glimlachen. Daarom postte ze een oproep op haar Facebookpagina om haar broer te verrassen met een berichtje of een verjaardagskaart. De post ging sindsdien viraal met mensen die beloven hem kaartjes, taart of cadeautjes te sturen.

Kaartjes van over heel de wereld

Lucy legt uit waarom ze besloten heeft het verzoek de wereld in te sturen. “De meeste jongens gaan uit voor hun 21ste verjaardag en het breekt ons hart dat James dat niet kan”, vertelt ze tegen UNILAD. “Ik wou de dag zo speciaal mogelijk maken. Hij houdt van aardrijkskunde en het leek me een leuk idee om kaartjes van over heel de wereld te krijgen.”

De oudere zus had geen idee dat haar post zo veel reacties zou losweken. Ze is naar eigen zeggen overweldigd door de aangename reacties. “Mensen boden al tickets aan voor allerlei uitjes en stuurden al talrijke cadeaus”, laat ze UNILAD weten. “Ik kan mensen niet genoeg bedanken, ik krijg al tranen in mijn ogen.” James zelf weet voorlopig nog van niets en dat wil zijn familie zo houden. “We houden het geheim voor James, maar het is zo moeilijk om het hem niet te vertellen”, zegt Lucy.

Wil je James ook verrassen op zijn speciale dag? Mail dan naar [email protected] of stuur je verjaardagskaart naar onderstaand adres:

James Weir
c/o Waring and Co
Churchgate House
Churchgate
Bolton
England
United Kingdom
BL1 1HL

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels