HomeNieuwsBizarWinkelmedewerker neemt baby uit karretje en wandelt ermee weg: «Dit is zo...

Winkelmedewerker neemt baby uit karretje en wandelt ermee weg: «Dit is zo schokkend om te zien» (video)

Op beelden is te zien hoe een medewerker van een Zuid-Afrikaanse supermarkt stiekem een baby uit een winkelkarretje haalt en vervolgens wegloopt. De moeder merkt het gelukkig net op tijd op. De man werd intussen opgepakt.

Het verontrustende incident speelde zich afgelopen zondag af in de Spar van de Zuid-Afrikaanse plaats Meyersdal. Danielle Wolff was daar rond 10.30u aan het winkelen met haar acht maanden oude dochter. Wanneer ze zich omdraait om iets uit de vriezer te halen, haalt een winkelmedewerker haar dochtertje uit het karretje en wandelt hij ermee weg.

Situatie weglachen

Wanneer Danielle naar het karretje kijkt, slaat ze in paniek. «Plots is ze verdwenen. Ik begin haar meteen te zoeken en tref haar aan in de armen van een man. Ik neem haar uit zijn armen en vraag hem wat hij van plan was met mijn dochter. Al lachend zegt hij dat hij langs mijn karretje wandelde en hij mijn dochter vastnam omdat ze haar armen opende naar hem. Ik ben helemaal in de war en leg hem uit dat dat helemaal niet grappig is», schrijft ze op Facebook.

Danielle vertelde het management van de winkel wat er gebeurd was. Intussen werd de bewuste winkelbediende opgepakt en loopt er een onderzoek naar hem. «Wees alsjeblieft altijd voorzichtig», waarschuwt ze nog.

Verontwaardiging

In de reacties op de video wordt er met verontwaardiging gereageerd. «Hoe durft hij?! Dit is zo schokkend om te zien. Dat moet vreselijk geweest zijn voor de moeder. Die man hoort in de gevangenis», «Zo erg dat dit jou en je mooie meisje moest overkomen. Gelukkig reageerde je heel snel. Ik kan me niet voorstellen hoe jullie zich voelen», «Hij wist goed genoeg wat hij deed. Sommige mensen zijn echt ziek in hun hoofd», en «Ik hoop dat er een onderzoek naar hem loopt. Wie weet is hij verantwoordelijk voor de verdwijning van andere baby’s», klinkt het onder meer.

Niet relativeren

Iemand reageerde dat het «begrijpelijk is dat hij het meisje oppakte, maar ermee weglopen zonder iets te zeggen not done is». Die stelling zorgde voor gefronste wenkbrauwen. «Ik ben het hier niet mee eens. Het is nooit oké om iemands kind vast te nemen, ook al is dat met goede bedoelingen. Zelfs al opent een kind zijn of haar armen naar een wildvreemde persoon, dan is het nog niet oké. Even wuiven of ‘hallo’ zeggen is in dat geval aanvaardbaar, maar het kind oppakken niet», lezen we.

Facebook danielle.farrell.397-2336780776473158/

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/winkelmedewerker-neemt-baby-uit-karretje-en-wandelt-ermee-weg-dit-zo-schokkend-om-te-zien-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels