HomeNieuwsBizar‘Zombiewasberen’ teisteren inwoners van Ohio

‘Zombiewasberen’ teisteren inwoners van Ohio

In het stadje Youngstown in de Amerikaanse staat Ohio jagen lokale wasberen de inwoners veel angst aan. De beesten lijken net zombies. Volgens de Ohio Department of Natural Resources zijn de dieren hoogstwaarschijnlijk besmet met de ziekte distemper.

De inwoners van Youngstown houden ramen en deuren dicht uit angst dat er ongewild bezoek binnenvalt. Ze zijn niet bang voor inbrekers, maar voor wasberen. De beestjes lijken net bezeten. De dieren lopen op hun achterste poten rond, tonen hun tanden en kwijlen enorm. Ze lijken ook geen angst meer te hebben voor mensen.

'Zombiewasberen' teisteren inwoners in Ohio
Facebook / Robert Coggeshall

Robert Coggeshall is een van de bewoners die in aanraking kwam met de wasberen. De 72-jarige man is natuurfotograaf en kon enkele foto’s nemen van het dier. “Plots viel hij neer, alsof hij in coma was”, aldus Coggeshall op Facebook. “Even later werd hij weer wakker en ging opnieuw op zijn achterste poten staan.”

Soort van hondsdolheid

Volgens de overheid zijn de dieren besmet met distemper. De ziekte tast de hersenen aan, waardoor de wasberen geen angst meer voelen. Daarnaast zorgt het ook voor ademhalingsproblemen, beroertes, verlamming en uiteindelijk de dood. De Department of Natural Resources heeft intussen al 14 besmette wasberen afgemaakt. Volgens de dienst zal de epidemie net zoals de besmette dieren uiteindelijk vanzelf uitsterven.

Het bericht ‘Zombiewasberen’ teisteren inwoners van Ohio verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels