HomeNieuwsBizarJapanse bedrijven zetten drones met irritante muziek in tegen overwerkers

Japanse bedrijven zetten drones met irritante muziek in tegen overwerkers

Japanse bedrijven maken zich zorgen om overwerkers. Om werknemers op tijd naar huis te laten gaan, willen ze zelfs drones met irritante muziek gebruiken.

Zeggen dat overwerk een gevoelig punt is in Japan, is nogal een understatement. In het land van de rijzende zon spreekt men zelfs van “karoshi”, het fenomeen waarbij mensen zodanig veel uren kloppen dat ze om het leven komen.

T-Friend

In de strijd tegen overijverige werknemers wil het bedrijf Tasei de zogenoemde ‘T-Friend’ drones inzetten. De kleine helikopters, die niet groter zijn dan een pizzadoos, vliegen over de werkvloer tot ze een overwerker spotten. Vervolgens speelt de machine ‘Auld Lang Syne’ af. Dat nummer wordt in Japan vaak gebruikt om de sluiting van een winkel aan te kondigen. De kans is groot dat mensen zich niet meer kunnen concentreren door het vervelende deuntje en hun boeltje pakken.

Extra beveiliging

Het bedrijf Tasei maakt zich sterk dat de drones klaar zullen zijn tegen april volgend jaar. Eén exemplaar zal dan 50.000 yen (ongeveer 375 euro) kosten. Het apparaat heeft trouwens nog een andere taak dan mensen naar huis sturen. De drone is uitgerust met een camera, dus het is de bedoeling dat ie ’s nachts ook een oogje in het zeil houdt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels