Connect with us

Zita

Dierenbescherming redt zwaan van “hersenloze grap”: “Had haar dood kunnen betekenen”

Bizar

Dierenbescherming redt zwaan van “hersenloze grap”: “Had haar dood kunnen betekenen”

Het Yorkshire Swan and Rescue Hospital heeft een zwaan moeten redden van een misselijkmakende grap. Enkele onbekenden hadden het arme dier een kous over de kop getrokken. Had de dierenorganisatie niet ingegrepen, was de vogel waarschijnlijk een langzame en pijnlijke dood gestorven.

De politie van het Britse Lincolnshire is op zoek naar de daders van dierenmishandeling bij een zwaan. Een medewerker van het Yorkshire Swan and Rescue Hospital merkte het witte dier zondag op met een zwarte kous over de kop. De dierenorganisatie kon haar uit haar lijden verlossen, en gelukkig maar. Volgens de politie had de zwaan kunnen stikken of verhongeren. “De gevolgen van deze hersenloze grap hadden ervoor kunnen zorgen dat de zwaan lang zou afzien en uiteindelijk zou sterven”, aldus inspecteur Kate Burris. Aangezien het momenteel broedseizoen is, zou bovendien ook haar kroost indirect gestorven kunnen zijn.

Kan er mogelijk ook sprake zijn van een ongeluk? Waarschijnlijk niet, denkt de politie. Omdat de kous zo nauw aansloot en erg ver rond de hals zat, denken de inspecteurs dat het wel degelijk om kwaad opzet gaat. De politie van Lincolnshire belooft dan ook een grondig onderzoek te voeren naar de mishandeling. “Geen enkele vorm van dierenmishandeling wordt getolereerd”, klinkt het. De daders hangt een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en/of een boete boven het hoofd.

Our wildlife investigators are appealing for witnesses to an incident in which a sock has been placed over a Swan’s…

Geplaatst door Lincolnshire Police op Woensdag 5 mei 2021

Het bericht Dierenbescherming redt zwaan van “hersenloze grap”: “Had haar dood kunnen betekenen” verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top