HomeNieuwsBizarBIZAR. Op deze creatieve manier jaagt Australische bar stelende meeuwen weg

BIZAR. Op deze creatieve manier jaagt Australische bar stelende meeuwen weg

Wie weleens op het strand picknickt, heeft hoogstwaarschijnlijk geen goede ervaringen met meeuwen. Die vogels komen akelig dichtbij en proberen al het lekkers te stelen. Ook Sydneys Opera Bar had daar tot voor kort last van. De bar heeft namelijk voortaan honden in dienst die de meeuwen moeten wegjagen.

De Australische bar van het bekende monument, Sydney Opera House, heeft een originele manier gevonden om meeuwen weg te houden. De horecazaak werkt samen met een speciaal bedrijf dat met behulp van honden de zwemvogels verjaagt.

Groot succes

De getrainde honden zijn een echte aanwinst voor de zaak met uitzicht op het water. Sinds de honden voor het eerst ingeschakeld werden in 2018, merkt Sammy McPherson, de manager van het restaurant aan het Sydney Opera House, een groot verschil : “We moeten veel minder voedsel weggooien en ook het aantal gebroken glazen en borden is sterk gedaald. We hoeven ook niet meer achter meeuwen aan te rennen om ze af te schrikken. Het is absoluut geweldig.”

Hoe gaan ze nu te werk? De honden lopen dagelijks met hun baasjes in shiften langs het terras van de horecazaak. De viervoeters zijn het gewoon om achter meeuwen aan te lopen en schrikken op die manier de vogels af. Andere vogelsoorten laten ze met rust. In totaal bestaat de ploeg vogelverschrikkers uit dertien waakhonden. De Australische meeuwen zullen dus een nieuw stekje moeten zoeken om aan heerlijke maaltijden te kunnen geraken.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-op-deze-creatieve-manier-jaagt-australische-bar-stelende-meeuwen-weg

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels