HomeNieuwsVideoVIDEO. Beruchte kaasrolrace kroont nieuwe kampioen

VIDEO. Beruchte kaasrolrace kroont nieuwe kampioen

Enkele dagen geleden is in het Engelse Gloucestershire de jaarlijkse kaasrolrace gehouden. Daarin moeten deelnemers van de 200 meter hoge en ontzettend stijle Cooper’s Hill afrennen, terwijl ze een grote kaasbol proberen te vangen. 

De ongewone wedstrijd bestaat al eeuwenlang. Er wordt verondersteld dat die afkomstig is van een heidens festival dat de terugkeer van de lente viert. Het is de bedoeling om een kaas te vangen die van Cooper’s Hill, een 200 meter en stijle heuvel, afdondert. Omdat de bol meestal veel te snel gaat voor de deelnemers, gaat de overwinning naar de persoon die  het eerst beneden aankomt.

Winnaars

Omdat Chris Anderson, die al 22 keer won, dit jaar met vakantie was, ging de eerste plaats naar de 22-jarige Max McDougall. “Normaal ben ik altijd tweede, na Chris. Deze keer ging ik er dus volledig voor. Het ging beter dan vorig jaar, toen ik buiten westen geraakte”, vertelt hij fier. Flo Early won de damesrace. Zij raapte voor de vierde keer een Double Gloucester op, na overwinningen in 2008, 2016 en 2018. Ze verstuikte wel haar enkel tijdens het afdalen.

Het recente droge weer maakte de grond uitermate hard voor de concurrenten, die werden toegejuicht door duizenden mensen. Zoals je kan zien op het filmpje geraken er steeds heel wat deelnemers gewond. Maar ondanks de vele risico’s staan er jaarlijks opnieuw veel waaghalsen aan de start.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels