HomeNieuwsNoord-Ierland neemt Belgisch record over met 590 dagen zonder regering

Noord-Ierland neemt Belgisch record over met 590 dagen zonder regering

In 2011 nam ons land het wereldrecord voor het land dat het langs zonder regering zit over van Cambodja, maar inmiddels zijn we die twijfelachtige eer kwijt. Noord-Ierland overtreft België met 590 dagen, en het einde is nog niet in zicht.

Vandaag op 29 augustus is het ondertussen 590 dagen geleden dat de Noord-Ierse regering op 16 januari 2017 viel na een conflict tussen de Democratische Unionisten en Sinn Féin. België moest het ‘slechts’ 541 dagen zonder regering stellen.

#WeDeserveBetter

Voorlopig liggen de formatiegesprekken in Noord-Ierland stil en worden ze naar verwachting pas in de herfst opnieuw geopend. Dit tot onvrede van vele Noord-Ieren. Zij organiseren demonstraties onder de noemer #wedeservebetter.

Strict genomen is Noord-Ierland natuurlijk geen land. Het is één van de vier constituerende landen binnen het Verenigd Koninkrijk. Een aantal bevoegdheden worden vanuit Londen geregeld, maar door het afwezig zijn van de Noord-Ierse regering liggen beslissingen over bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg of infrastructuur stil.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Noord-Ierland neemt Belgisch record over met 590 dagen zonder regering verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels