HomeNieuwsLifestyleZes tips voor een cultureel weekend

Zes tips voor een cultureel weekend

Heb je nog geen plannen dit weekend? Geen nood, met deze tips zal je je niet vervelen!

Playground

Nog t.e.m. 17/11

STUK en M Leuven slaan al voor de dertiende keer de handen in elkaar voor Playground, het jaarlijkse festival dat bruggen bouwt tussen performance en beeldende kunst. Je kan daarom zowel in de theaterzalen van STUK als in de exporuimtes van Museum M terecht voor kunst en performance. Onder andere op het programma: Orla Barry – kunstenaar en schaapherder – heeft het over onze relatie met de natuur, het kunstenaarsduo Sarah & Charles verwelkomt je in hun creatieve wellness vol geurige nevel (foto)  en Hana Miletić leert je vilten met poëzie op de achtergrond.

Foto K. Vrancken

playgroundfestival.be

Kunstendag voor Kinderen

17/11

Tijdens Kunstendag voor Kinderen mogen kleine creatievelingen op heel wat plekken in Vlaanderen proeven van alle soorten kunst, van knutselworkshops tot theatervoorstellingen. Gluur eens achter de schermen van de opera, volg samen een dansworkshop of kies voor een potje yoga in het museum. Zelfs voor peuters en kleuters valt er heel wat te beleven: ze kunnen zelf deel worden van beroemde kunstwerken, een rondleiding in het MAS volgen vanuit hun buggy of zelfs kleuterpoëzie schrijven. En de grote mensen? Die doen gewoon gezellig mee.

Foto Light Graffiti

kunstendagvoorkinderen.be

SMUK

nog t.e.m. 8/3

De nieuwste expo in het Modemuseum van Hasselt toont alle mogelijke soorten decoratie in de mode. SMUK neemt je mee in een wereld vol pracht en praal, met historische en hedendaagse versiertechnieken: bewonder borduursels, pluimen, pailletten, schelpen en andere curiosa. Erkende ateliers als Hurel en Lesage krijgen een centrale plaats en in de wonderkamers van het museum mag je ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld een 3D-printer. Kinderen verkennen de expo via een interactief parcours, en met een museumpas kan je het museum gratis bezoeken.

Foto SMUK

modemuseumhasselt.be

Stephan Vanfleteren

nog t.e.m. 1/3

Het FOMU in Antwerpen pakt dit najaar uit met Present: de allereerste overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. De expo palmt het volledige museum in: je vindt er de indringende zwart-witportretten van Vanfleteren, maar ook zijn journalistieke werk en documentairefotografie. Deze zaterdag is er bovendien een artist talk in Arenberg: Ruth Joos gaat met Vanfleteren in gesprek over 30 jaar fotograferen. Met een museumpas bezoek je het Fotomuseum gratis.

Foto S. Vanfleteren

fomu.be

De Kazematten

nog t.e.m. 24/11

Na een afwezigheid van vijf jaar opende jeugdtheater De Kazematten in Gent gisteren opnieuw de deuren. Dat wordt nog een week lang gevierd met gepaste feestelijkheden: theatergezelschap 4hoog, dat zijn intrek neemt in de splinternieuwe theaterplek, serveert haar succesvolle kleutervoorstelling ‘Wanikan’. Daarnaast kruipen ook de studenten drama aan het KASK op het podium, is er een tentoonstelling met werk van de artists in residence en kan je een theaterworkshop volgen met je peuter.

Foto 4Hoog

dekazematten.be

Dag van de Ambachten

17/11

Voor zijn 13e editie nodigt de Dag van de Ambachten je uit om tal van ambachtslieden te ontmoeten. Die dag wordt al sinds 2006 georganiseerd om het talent van de Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen. Rondleidingen, demonstraties, proeverij­en… Zo willen ze je gratis hun vakmanschap tonen. In totaal worden meer dan 50 activiteiten aangeboden tijdens die dag, die niet alleen draait rond het traditioneel ambachtswerk, zoals pottenbakken of houtbewerking, want ook meer innovatieve beroepen komen aan bod, zoals het ambachtelijk ontwerpen van brillen!

Foto Unsplash

dagvandeambachten.be

Het bericht Zes tips voor een cultureel weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels