HomeNieuwsLifestyleWOW! Dit kan je allemaal doen met gebruikte theezakjes

WOW! Dit kan je allemaal doen met gebruikte theezakjes

Gooi gebruikte theezakjes niet meteen in de vuilnisbak, want je kan er nog enorm veel mee doen. Zowel in de keuken en de badkamer als bij brand of muizen komen ze van pas.

Je staat er niet bij stil telkens je een tas thee gedronken hebt, maar een theezakje is multifunctioneel. Het kan een oplossing zijn voor verrassend veel problemen en ongemakken. Het onderstaande overzicht zal je zeker willen onthouden.

1. Jaag muizen weg

Muizen in huis? Je hoeft niet naar de winkel lopen om muizenvalletjes te kopen. Leg een gebruikt theezakje bij hun schuilplaats en ze gaan vanzelf lopen. Muizen kunnen namelijk niet tegen de geur van thee.

2. Gom roetsporen uit

We hebben het aan der lijve ondervonden: theezakjes komen na een brand goed van pas. Nadat een pan in brand vloog, gebruikten we theezakjes om de zwartgeblakerde keukenkasten terug wit te krijgen. Het werkte wonderbaarlijk goed!

Ramen
Unsplash / C. Maynard

3. Hallo streepvrije ramen

Met gebruikte theezakjes krijg je ook je ramen gemakkelijk terug proper. Maak een oud theezakje terug nat, wrijf ermee over de ramen en de strepen verdwijnen in geen tijd.

4. Frisse koelkast 

Heb je vis of kaas gekocht en blijft die indringende geur maar in de koelkast hangen? Leg er dan een gebruikt theezakje in. Dat absorbeert de geur.

5. Eet met extra smaak

Je kan de zakjes ook bewaren om ze bij in de pot te gooien als je bijvoorbeeld pasta kookt. Zo krijgt je pasta een subtiele theesmaak.

6. Geïmproviseerde aftersun

Ben je vergeten om je aftersun in te pakken voor dat weekendje aan de zee? Verlicht de pijn van je verbrande huid dan door er een vochtig theezakje op te leggen. Dat helpt trouwens ook bij muggenbeten.

Blote voeten
Unsplash / J. Pizzio

7. Verzacht je voeten

Neem na een lange dag wandelen eens een warm voetenbad met theezakjes. Dat maakt je voeten zoveel zachter en geuriger. Ideaal dus voor als je last hebt van stinkvoeten.

8. Bye bye slechte adem

Het helpt niet alleen bij stinkende voeten, maar maakt ook komaf met een stinkende adem. Dompel een gebruikt theezakje opnieuw in warm water. Laat het afkoelen. Vervolgens kan je het gewoon als mondwater gebruiken.

Het bericht WOW! Dit kan je allemaal doen met gebruikte theezakjes verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels