HomeNieuwsLifestyleWordt Thailand het nieuwe Amsterdam? Coffeeshops nemen Bangkok over na decriminalisering cannabis

Wordt Thailand het nieuwe Amsterdam? Coffeeshops nemen Bangkok over na decriminalisering cannabis

Toerisme in Thailand heeft een serieuze klap gekregen tijdens COVID-19, maar een nieuwe troef moet de sector herstellen: cannabis. De geestverruimende plant werd in juni gedecriminaliseerd, met tot gevolg dat coffeeshops massaal hun intrek nemen in het land. Dat meldt Reuters.

In 2018 was Thailand nog het eerst land in Zuid-Oost Azië om cannabis te legaliseren voor medisch gebruik. Vier jaar later is de plant volledig gedecriminaliseerd. Dat zorgde voor een enorme toename aan recreationeel gebruik van cannabis. Het is dan ook geen toeval dat steeds meer coffeeshops de deuren openen in Thailand, met name in toeristische regio’s rond Bangkok zoals Khao San. En dat komt geen moment te vroeg: in juli liet het land zo goed als alle covidmaatregelen voor toeristen vallen.

Ongard Panyachatiraksa’s coffeeshop ‘RG420’ zag recent het licht, en kon meteen op veel bezoekers rekenen – dagelijks honderden, zegt hij aan Reuters. «Europeanen, Japanners, Amerikanen – ze zijn allemaal op zoek naar Thaise hennep», klinkt het. «Cannabis en toerisme zijn een match.»

Toch extra maatregelen

Al is de Thaise regering er niet helemaal gerust in. Zij maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s van cannabis en hopen om het druggebruik opnieuw wat aan banden te leggen. Tot nu toe werden er al enkele maatregelen genomen: het is verboden om in het openbaar cannabis te roken, en de plant mag niet verkocht worden aan jongeren onder de twintig jaar. In september komt er allicht een wetsvoorstel dat het gebruik van cannabis verder moet reguleren.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/wordt-thailand-het-nieuwe-amsterdam-coffeeshops-nemen-bangkok-over-na-decriminalisering-cannabis

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
32.5 ° C
34.3 °
30.5 °
24 %
2.1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °
wo
27 °

Populaire Artikels