HomeNieuwsLifestylePendel jij binnenkort met een T-shirt van je favoriete station?

Pendel jij binnenkort met een T-shirt van je favoriete station?

De NMBS is een opmerkelijke merchandisecampagne gestart. Voortaan zijn onder meer sokken en vissershoedjes met het logo van de spoorwegmaatschappij te koop, net als T-shirts, sweaters of rugzakken met het logo van je favoriete station. «Het gaat om een test», legt de woordvoerder Dimitri Temmerman uit. «Na de zomer evalueren we dit».

De artikelen zijn enkel online te koop, op de fanshop van Trainworld. Het gaat om een tiental artikelen, «ideaal voor tijdens een festival, een bbq of een dagje treinreizen», klinkt het bij de NMBS. «De producten zijn voor iedereen bestemd, maar we mikken in de eerste plaats op de jeugd», aldus de woordvoerder.

De producten lijken aan te slaan, want de sokken, banana bag en rugzak zijn al uitverkocht. «We zullen er nieuwe moeten bestellen». Voor de T-shirts en sweaters kan men nog kiezen uit een lijst met 550 stations.

Zeeman achterna

De NMBS is niet de eerste die met een eigen kledinglijn komt: verschillende Nederlandse retailers zoals Albert Heijn, Action en Zeeman brachten al een eigen fanwear-kledinglijn uit. Sommige stukken groeiden uit tot collectors items. «Maar ook binnen onze sector waren er al gelijkaardige initiatieven, zoals een metrobedrijf in het VK en de Zwitserse spoorwegen», legt Temmerman uit.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/pendel-jij-binnenkort-met-een-t-shirt-van-je-favoriete-station

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
28.4 ° C
30 °
26.5 °
36 %
0.5kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
23 °
di
30 °
wo
24 °

Populaire Artikels