HomeNieuwsLifestyleStress? Ga naar de zee!

Stress? Ga naar de zee!

De zomer komt eraan, en dan trekken we weer massaal naar de zee. Wetenschappers hebben nu gevonden waarom we zo dol zijn op dat vaste recept van zon-zee-strand. Want kijken naar de golven zou goed zijn tegen stress.

Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten hebben ontdekt dat het strand gelukkig maakt. Mensen die een huis hebben met zicht op zee, hebben minder last van psychologische problemen zoals stress. Wie aan het water woont is vaak actier, socialer en aangenamer om een babbeltje mee te slaan.

Meer creativiteit en een beter humeur

Kan je je geen vast stekje aan de zee veroorloven? Dan is ook een strandvakantie al goed voor je gemoed. Uit een studie van de Washington universiteit bij 1.000 strandbezoekers blijkt dat het strand angstgevoelens, depresse en stress vermindert. Ook je humeur en je creativiteit gaat erop vooruit door de zee.

Foto’s bieden soelaas

Geen congé deze zomer? Zelfs het kijken naar strandfoto’s heeft een positief effect op je geest. En als je helemaal mee bent met de digitale wereld kan je jezelf behelpen met virtual reality. Uit een studie blijkt dat patiënten die op de tandartsstoel zitten met een VR-bril op, minder zenuwachtig waren en ook minder pijn voelden!

Het bericht Stress? Ga naar de zee! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels