HomeNieuwsLifestylePentagon voerde jarenlang onderzoek naar ufo’s

Pentagon voerde jarenlang onderzoek naar ufo’s

Het ministerie van Defensie van de VS bevestigt dat het in stilte onderzoek deed naar onverklaarbare luchtfenomenen. Volgens de New York Times liep het programma van 2007 tot 2012 in het Pentagon.

Het geheime onderzoek naar ufo’s werd gevoerd onder de naam ‘Advanced Aerospace Threat Identification Programme’ en kostte jaarlijks 22 miljoen dollar. Volgens de New York Times kwam het programma tot stand onder impuls van Harry Reid, de senator uit Nevada. Hij leidde de Democratische fractie in het hogerhuis van 2005 tot januari dit jaar. Toen verliet hij het Congres. De linksere Democraten verkregen een meerderheid in de Senaat nadat ze de parlementsverkiezingen in 2006 hadden gewonnen.

Eigendom van multimiljardair

Het merendeel van de 22 miljoen dollar dat het programma kostte, ging naar Bigelow Aerospace, dat gevestigd is in de thuisstaat van de senator. Het bedrijf, dat nog steeds federale contracten heeft, ook met de Nasa, is eigendom van multimiljardair Robert Bigelow. De NY Times omschrijft hem als een vriend van Reid.

Op het nummer van Bigelow Aerospace in Las Vegas nam zaterdag niemand op. De voicemail op het nummer was buiten werking. De NY Times bericht dat officier Luis Elizondo zegt dat het project doorliep nadat de financiering was stopgezet in 2012. Elizondo leidde sinds 2007 het programma, maar verliet het Pentagon in oktober.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels