HomeNieuwsLifestyleOm deze redenen scheren Belgen hun schaamhaar af

Om deze redenen scheren Belgen hun schaamhaar af

Uit onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de mensen het schaamhaar afscheert. De redenen daarvoor verschillen van geslacht tot geslacht.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Katholieke Universiteit Leuven onder 4.422 Belgen die ouder zijn dan 15 jaar. 60% van de respondenten gaf aan dat ze hun schaamhaar volledig of gedeeltelijk afscheren. De overige 40% laat de natuur zijn gang gaan.

Vrouwelijker voelen

Er zijn meer vrouwen dan mannen die hun schaamhaar afscheren. Mannen gaven hygiëne als belangrijkste reden op hun schaamhaar weg te halen. Vrouwen grijpen naar het scheermesje om zich vrouwelijker te voelen.

Zowel vrouwen als mannen vinden het belangrijk dat hun schaamhaar afgeschoren is als er orale seks aan te pas komt. Vrouwen gaven ook te kennen dat ze zich daar beneden zacht willen voelen (63%) en dat ze zich scheren omdat hun partner dat liever heeft (39%).

Er is ook een duidelijk verschil te zien in de verschillende leeftijdsgroepen. Mannen onder de 30 scheren hun schaamhaar het minst vaak af, terwijl vrouwen boven de 60 stoppen met scheren.

Soa’s

Toch zijn er enkele risico’s verbonden aan het scheren van schaamhaar. Zo kan het scheren wondjes veroorzaken die niet alleen zorgen voor pijn en irritatie, maar soa’s ook makkelijker overdragen.

Het bericht Om deze redenen scheren Belgen hun schaamhaar af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels