HomeNieuwsLifestyle1 op de 5 ouders weet niet dat er een verband bestaat...

1 op de 5 ouders weet niet dat er een verband bestaat tussen zonnebrand en huidkanker

Met dit mooie weer willen kinderen zo lang mogelijk buiten spelen. Insmeren is daarbij hét sleutelwoord, maar uit een onderzoek van Decathlon blijkt dat dat nog niet vaak genoeg gebeurt.

De sportwinkel ondervond dat 6 op de 10 Belgische ouders vindt dat ze hun kinderen vaker zou moeten insmeren. En ondanks dat de meerderheid van de ouders wel weet dat de sterkte van zonnecrème na een tijdje vermindert, koopt slechts de helft van hen elk jaar een nieuwe voorraad.

Huidkanker

Opmerkelijk is dat ook 1 op de 5 ouders niet op de hoogte is van het verband tussen verbranden en een hoger risico op huidkanker. Al beseft 81% wel dat hoe vaker je verbrandt tijdens je jeugd, hoe hoger het risico op huidkanker is.

En hoe zit het dan met waterproof zonnecrème? Slechts 69% van de ouders weet dat je ook met waterproof zonnecrème je kind opnieuw moet insmeren na het zwemmen. Trouwens, kinderen kunnen ook verbranden onder lichte (niet uv-bestendige) T-shirts.

Factor 50+

99% van de ouders gebruikt voornamelijk één vorm van zonnebescherming, zonnecrème. Een hoedje of petje (71%), zonnebril (53%), parasol (41%) of uv-kleding (14%) zijn minder voor de hand liggend.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat de zonnecrème met hoogste factor (50+) het populairste is bij 2 op de 3 Belgische ouders.

Het bericht 1 op de 5 ouders weet niet dat er een verband bestaat tussen zonnebrand en huidkanker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels