HomeNieuwsLifestyleIn dit Nederlandse dorp kan je logeren in de botanische tuin

In dit Nederlandse dorp kan je logeren in de botanische tuin

Botanische tuinen zijn de laatste tijd aan een echte opmars bezig. Steeds meer mensen verlangen naar meer groen in hun leven, zowel bij hen thuis als op verplaatsing. We gaan op zoek naar inspiratie om zelf aan de slag te gaan en naar plekken die ons even de rest van de wereld doen vergeten.

Een botanische tuin is daarvoor perfect. Tussen de oude, tropische planten en de serres kan je even helemaal tot rust komen. Struinend door de kronkelende paadjes kom je bovendien planten tegen die nog nooit eerder had gezien en die je nu aan je verlanglijstje kan toevoegen. Het enige probleem? Door de immense populariteit van de tuinen kan het weleens erg druk worden en dat is zeker in tijden van het coronavirus niet waar je op zit te wachten.

Sterrenhemel

Als je er altijd al van hebt gedroomd om eens alleen te zijn in een botanische tuin, dan reserveer je best zo snel mogelijk een overnachting in het Nederlandse Haren. Daar kan je namelijk logeren in de plaatselijke botanische tuin, waardoor je ’s avonds het hele domein voor jou (en je partner) alleen hebt. Je kan dus in alle rust de bordjes lezen en – eerlijk is eerlijk – een resem perfecte Instagramfoto’s maken. Een kans als deze krijg je nu eenmaal niet elke dag. Overnachten doe je in een oude voedselsilo, die door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer werd omgetoverd tot een knusse slaapplek. Voor de inrichting werd gebruikt gemaakt van oude elementen van de tuin en ’s nachts kan je door het dakraam genieten van de sterrenhemel. Er staat tevens een heuse buitenkeuken tot je beschikking zodat je gezellig kan kokkerellen. Prijzen starten vanaf 69 euro per nacht, dus als je nog op zoek bent naar een origineel cadeau van je lief, zou dit weleens perfect kunnen zijn.

Het bericht In dit Nederlandse dorp kan je logeren in de botanische tuin verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels