HomeNieuwsLifestyleIemand bedanken tijdens de Week van de Vrijwilliger? Zo zet je iemand...

Iemand bedanken tijdens de Week van de Vrijwilliger? Zo zet je iemand in de bloemetjes

Deze week is het de Week van de Vrijwilliger. Vrijwilligers zijn de motor van vele organisaties en verenigingen in Vlaanderen. Het is daarom belangrijk dat deze mensen ook eens goed in de watten worden gelegd. Metro geeft je enkele tips om dit waar te maken.

Deze week bedanken we vrijwilligers. Volgens Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk telt Vlaanderen op dit moment zo’n 735.000 vrijwilligers. Dat zijn een heleboel mensen die zich inzetten voor een organisatie en niets in de plaats verwachten. Toch is het nodig om deze mensen eens goed te belonen voor hun harde werk.

Houd het simpel

Vrijwilligers verwachten naast voldoening niet veel terug voor hun werk. Daarom betekent een simpel kaartje met een handgeschreven lieve boodschap al snel veel voor hen. Wil je toch iets originelers en creatievers schenken? Schrijf een gedicht of een liedje of schilder een mooi tafereel als bedankje.

Een gepersonaliseerd cadeau

Er bestaan tal van websites waar je cadeaus kan laten personaliseren. Als de vrijwilliger graag een kopje koffie drinkt, koop dan een koffiemok met een leuke foto van de organisatie op. Is de vrijwilliger een echte hobbykok? Bestel dan een keukenschort waarop je een lieve of grappige boodschap laat zetten.

Laat het smaken

Een gezellig etentje is dé perfecte manier om iemand te bedanken. Ga op restaurant of kook zelf lekkere dingen voor de vrijwilliger. Zolang het maar een gezellige en bourgondische avond wordt! Meer hoeft dat niet te zijn. Smakelijk!

Zie het groots

Denk je dat geen cadeau groot genoeg kan zijn om al het harde werk van de vrijwilligers in jouw organisatie te compenseren? Doe dan iets met een grote wowfactor. Regel een videoboodschap van hun idool, organiseer een flashmob of maak een muurschildering van het hoofd van de vrijwilliger. Niets is gek genoeg om je waardering te tonen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/iemand-bedanken-tijdens-de-week-van-de-vrijwilliger-zo-zet-je-iemand-de-bloemetjes

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels