HomeNieuwsLifestyleHangry is wel degelijk een emotie

Hangry is wel degelijk een emotie

Word je ook soms boos als je honger hebt? Dan ben je waarschijnlijk hangry (hungry & angry). Wetenschappers hebben nu bevestigd dat het niet alleen term is, maar ook een emotie. 

Boos worden omdat je nog niet gegeten hebt is voor veel mensen een vervelend gevoel. Je bloedsuikerspiegel staat laag en daarom geeft je lichaam stressgerelateerde hormonen zoals cortisol, adrenaline en neuropeptide vrij.

Hoewel het niet echt serieus wordt genomen, blijkt het volgens onderzoek nu toch een emotie te zijn. Wetenschappers aan de universiteit van North Carolina hebben online 400 mensen bevraagd over hoe ze zich voelen als ze honger hebben. In de eerste test kregen de deelnemers een positief, negatief of neutraal beeld te zien. Daarna kregen ze opnieuw een neutraal beeld te zien. Uit de resultaten bleek dat wie een negatieve prent zag en ook honger had, dit slechter ging interpreteren. Onaangename situaties beïnvloeden zorgen er dus voor dat je een slechter humeur krijgt wanneer je honger hebt.

De volgende keer dat je dus in een ‘bad mood’ bent omdat je honger hebt, is er geen reden om met jou te lachen. De wetenschap staat achter je.

 

Het bericht Hangry is wel degelijk een emotie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels