Vind ons op

Zita

Lifestyle

Gestrest? Dan is gooien met bijlen iets voor jou

België is een nieuwe manier om te ontstressen rijker. Sinds deze maand kan je in Lumberjacks in Gullegem bij Kortrijk met bijlen gaan werpen. Het bedrijf opent nu ook vestigingen op drie andere plaatsen in ons land.

Sommige mensen gaan shoppen om van hun stress af te geraken, anderen boeken een uurtje in een rage room. Maar de nieuwste trend om even helemaal te ontspannen is met bijlen gaan werpen. De activiteit ontstond in Scandinavië en werd de laatste jaren steeds populairder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nu kan je ook in ons land je innerlijke houthakker vrijlaten.

Het bedrijf Lumberjacks opende begin deze maand een plek voor ‘urban axe throwing’ in Gullegem bij Kortrijk. Daar komen nu al 3 vestigingen bij. In juni zal dat het geval in Eeklo, gevolgd door Aalst in september. Ook Gent is binnenkort aan de beurt. Voor het bijlwerpen bestaan er drie formules van 15, 36 en 45 euro voor één uur. Bij die laatste krijg je ook een werpcoach ter beschikking, doe je een toernooi én is er een prijsuitreiking. Lumberjacks is het eerste Belgische ere-lid van de World Axe Throwing League, een overkoepelende organisatie die wereldwijd de internationale regels bepaalt voor Axe Throwing toernooien.

Opgepast als je op vrijgezellen bent

Bijlwerpen is een populaire activiteit op teambuildings en divorce parties, waarbij vaak een foto van een ex-partner op het doel wordt gehangen. Ook op heel wat vrijgezellen willen mensen wel eens met een bijl gooien, maar Lumberjacks houdt strikt toezicht op het alcoholgebruik. “Als je dronken bent, kom je er niet in. Veiligheid gaat boven alles”, stelt zaakvoerder Stephane Van den Berghe streng, die zelf grote fan is van de activiteit. “Het geeft een echte kick, brengt de oermens in jezelf naar boven en is erg competitief. Het is eens iets anders dan bowlen of biljart, maar minstens even toegankelijk. Ik ben ervan overtuigd dat de Vlaming snel voor de bijl zal gaan.”

Het bericht Gestrest? Dan is gooien met bijlen iets voor jou verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top