HomeNieuwsLifestyleFuture Renaissance, de eerste immersive NFT-expo in België, strijkt neer in Brussel

Future Renaissance, de eerste immersive NFT-expo in België, strijkt neer in Brussel

Van 16 december tot en met 8 januari kan je in het Plein Publiek in Brussel terecht voor Future Renaissance, de eerste immersive NFT-expo van België. In samenwerking met Streamz, die gelijktijdig de documentaire ‘Is Crypto het nieuwe Goud?’ uitbrengt, word je ondergedompeld in de wereld van digital art en de daarbij behorende NFT’s. Centraal staat het artwork van NFT artiesten VEXX en Rhymezlikedymez.

What the f*ck is een NFT?

Een NFT of non-fungible token (een niet-verwisselbaar of uniek token) is simpel gezegd een digitaal eigendomscertificaat. De laatste jaren werd de toepassing van NFT’s razend populair bij digitale kunstenaars. Dankzij NFT’s kunnen artiesten hun creatieve eigendommen namelijk beschermen in een digitale wereld. Een echte gamechanger voor het kunstenlandschap.

‘NFTs en crypto kennen we vooral als buzzwords, met de docu Streamz een inkijk geven in wat er achter die buzzwords schuilt, zowel positief als negatief. Een initiatief zoals de Future Renaissance expo waar het grote publiek ook fysiek in contact kan komen met deze digitale wereld & zich kan laten inspireren door jonge artiesten sluit daar perfect bij aan.

Future Renaissance

Hoe dat precies in zijn werk gaat kan je van 16 december tot en met 8 januari ontdekken in de expo Future Renaissance. De eerste immersive NFT-expo van België strijkt dan neer in het Dynsatiepalies in Brussel. De hele kerstvakantie lang kan jong en oud er kennismaken met de wereld van crypto art. In de expo, die volledig is opgebouwd uit 360° projecties, leer je Belgische NFT-artiesten, VEXX en Rhymezlikedymez kennen.

VEXX

Vince Okerman, beter bekend al VEXX, is een Belgisch multidisciplinair beeldend kunstenaar die wereldwijd bekendheid verwierf dankzij zijn kenmerkende doodles. Met een social media-aanhang van meer dan 3.5 miljoen volgers, behoort hij tot één van de meest toonaangevende artiesten van zijn generatie. De jonge twintiger mocht onder meer zijn creativiteit de vrije loop laten voor merken als Gucci, Porsche en Puma.

Instagram CktAk_HNrIf


Rhymez

Maar er is nog meer talent van eigen bodem. Ook Robin Velghe (Rhymezlikedimez) weet als interdisciplinair beeldend kunstenaar de digitale kunstwereld te bekoren. Geboren met een passie voor tekenen, combineert hij muziek en illustraties feilloos in zijn visueel universum. Zijn creaties vallen daardoor niet alleen in de smaak bij het grote publiek, Rhymez is ook erg gewild bij internationale muziekiconen als Dua Lipa, Wiz Khalifa en Anderson Paak, alsook merken als Apple en Beats by Dre.

Instagram ClegTKGy2uA


Tonya Mas

En nu mogen de twee artiesten dus de krachten bundelen voor de eerste immersive NFT-expo in België. Een idee van Tonya Mas met de steun van Streamz. Voor de uitwerking klopten ze aan bij Plein Publiek, de drijvende kracht achter Immersive Theater, bekend van de succesvolle belevingsexposities Meet The Masters en Old but Gold: Five decennia of music.

Instagram CifkILBLXBy


Tonya Mas (organisator Future Renaissance): «Toen ik voor het eerst kennismaakte met NFT’s ging er een heel nieuwe wereld open. Ik raakte gefascineerd door artiesten die hun werk dankzij NFT’s kunnen delen en verkopen. Vooral onze eigen Belgische sterren, VEXX & Rhymezlikedymez, die internationaal bekend staan om hun succesvolle werk en beruchte samenwerkingen sprongen meteen in het oog. Met Future Renaissance wil ik de creatieve wereld van deze digitale kunstenaars introduceren bij anderen.»

Ontdek Future Renaissance van 16 december 2022 tot en met 8 januari 2023 in het Plein Publiek in Brussel. Tickets en info: www.futurerenaissance.be. De documentaire ‘Is Crypte het Nieuwe Goud?’ kan je vanaf 18 december 2022 bekijken op Streamz.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bxl/future-renaissance-de-eerste-immersive-nft-expo-belgie-strijkt-neer-brussel

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels