HomeNieuwsLifestyleDit is het meest vieze object in je keuken

Dit is het meest vieze object in je keuken

We zijn allemaal vies van wc-brillen, klinken op openbare plaatsen of palen in de metro, maar wat echt vol bacteriën zit, ligt gewoon bij jou in de keuken.

Wist je dat een bureau 400 keer zo vies is als een wc? Daarnaast zijn ook handtassen of smartphones een broeihaard van vieze beestjes. Zelfs in de keuken kan het een pak onhygiënischer zijn dan je denkt. Vooral je keukenhanddoek is de grote boosdoener. Die kan zelfs 20.000 keer viezer zijn dan een wc-bril.

Vocht

Wanneer je servies afdroogt, veeg je niet alleen het water weg maar ook zeep- en etensresten. Bovendien is de handdoek na gebruik vochtig. En waar houden bacteriën van? Inderdaad, vocht. Sommige van die bacteriën kunnen leiden tot maagkrampen, koorts, overgeven en voedselvergiftiging.

Belangrijk is om niet alles met de handdoek af te vegen en hem regelmatig in de was te gooien. Veel hangt er vanaf hoe je de theedoek gebruikt. Is je keuken voor de rest altijd netjes en proper? Woon je alleen of lopen er drie kinderen rond? Ben je vegetariër of eet je graag een goed stuk rood vlees? Al die zaken hebben een invloed. 

Wanneer je je keukenhanddoek moet wassen, is voor iedereen anders. Doe het toch zeker een keer per week. Probeer hem ten slotte enkel te gebruiken voor het drogen van de vaat. Gebruik voor andere klusjes een andere handdoek.

Het bericht Dit is het meest vieze object in je keuken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels