HomeNieuwsLifestyleDe mooiste cadeaus voor geeks, techneuten en fans van elektronica

De mooiste cadeaus voor geeks, techneuten en fans van elektronica

We hebben allemaal wel vrienden die je geeks mag noemen: mensen die verzot zijn op alles wat met technologie te maken heeft. Mocht je niet meteen weten met welk eindejaarscadeau zij blij zouden zijn, dan kan je misschien wat inspiratie putten uit dit lijstje.

DISCRETE MAAR HOOGWAARDIGE OORTJES

Niet iedereen draagt graag een grote hoofdtelefoon over zijn oren. Daarom bestaan er ook in-ear hoofdtelefoons. Die zijn een stuk meer discreet, zonder dat ze daarom veel moeten inboeten aan geluidskwaliteit. Neem bijvoorbeeld de Pixel Buds Pro van Google. Ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren en hebben een autonomie van 30 uur. Dankzij de ‘Silent Seal’-technologie kan je omgevingsgeluid buitensluiten, terwijl je in de ‘Transparantie’-modus wel nog steeds hoort wat er om je heen gebeurt. De oortjes kosten 219 euro. Mocht je op zoek zijn naar een model dat minder zwaar op je budget weegt, dan kan je ook hun kleine broertje proberen, de Google Pixel Buds A-serie. Die is te koop voor 129 euro.

fnac.be

Een DAB+ radio

Geloof ons vrij, de toekomst van radio heet DAB+. Maar met de RP Radio van Artsound hoef je niet te kiezen. Het toestel is compatibel met FM, DAB+ en zelfs de zenders die je online kunt beluisteren. Keuze te over dus om op alle mogelijke manieren en in de beste omstandigheden naar de radio te luisteren. De R9 Radio heeft een houten behuizing, een geïntegreerde equalizer en een basreflex. En wat de prijs betreft: het apparaat kost 169 euro.

artsound.be

EEN GECONNECTEERDE FOTOKADER

De technologie voor geconnecteerde fotokaders is de laatste jaren veel verbeterd. Dat bewijzen bijvoorbeeld de kaders van Aura Frames. Je kan ze aankoppelen via wifi en er met behulp van een speciale app gemakkelijk foto’s en video’s opzetten. De Carver, een sober en elegant ontwerp, beschikt over een scherm van 10,1 inch en heeft zelfs een geïntegreerde luidspreker. Hij is te koop voor 149 euro. Een niveau hoger is de Mason het overwegen waard. Die is uitgerust met een scherm van hogere kwaliteit (2K) en biedt de mogelijkheid de foto’s staand of liggend weer te geven. Dat toestel kan je je aanschaffen vanaf 179 euro.

auraframes.com

EEN PREMIUM CONTROLLER

Is de persoon voor wie je een cadeautje zoekt een verwoede gamer? Dan is dit idee ongetwijfeld een schot in de roos. Als je uren met een controller in de weer bent, heb je graag iets wat comfortabel in de hand ligt en kwaliteit in huis heeft. Veel fabrikanten hebben zo’n ‘premium’ controller in hun productlijn, dus het valt niet altijd mee om in dat grote aanbod de beste te vinden. Voor gamers die de voorkeur geven aan Xbox of PC raden wij alvast de draadloze Xbox Elite Series 2 Core-controller aan. Hij kost 129 euro, hij heeft alles te bieden wat je zoekt, en qua prijs-kwaliteit is dit het neusje van de zalm.

xbox.com

EEN HOOFDTELEFOON VAN KWALITEIT

Dit is het duurste geschenk in ons lijstje, en we beseffen heel goed dat het geen spek naar ieders (financiële) bek is. Maar als je het onderste uit de kan wil halen voor iemand die van muziek en technologie houdt, dan loont de hoofdtelefoon Momentum 4 Wireless van Sennheiser echt de moeite. Hij zal je weliswaar 349,90 euro lichter maken, maar hij is dan ook top of the line, zowel op het vlak van comfort als van geluidskwaliteit. Hij heeft een aantal intelligente en intuïtieve functies in petto, zoals een nieuwe adaptieve omgevingsgeluidreductie en een ‘transparantie’-modus waarmee je uit totale immersie stapt en je weer bewust wordt van je omgeving. De kers op de taart: met een batterijduur van 60 uur kan je er gigantisch lang van genieten voor hij aan de lader moet.

sennheiser.com

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/de-mooiste-cadeaus-voor-geeks-techneuten-en-fans-van-elektronica

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels