HomeNieuwsBizarWaarom je nieuwe kleren écht moet wassen voor je ze draagt

Waarom je nieuwe kleren écht moet wassen voor je ze draagt

Nieuwe kleding is viezer dan je waarschijnlijk denkt. Professor Philip Tierno van de Universiteit van New York voerde testen uit op gloednieuwe kleding en deed enkele schokkende ontdekkingen. 

Om aan te tonen hoe proper nieuwe kledingstukken zijn, liet de ochtendshow ‘Good Morning America’ een aantal items onderzoeken door Professor Tierno, microbioloog en immunoloog. Hij testte enkele bloesjes, broeken en ondergoed van drie populaire kledingketens.

Uitwerpselen

Wat hij toen ontdekte, tart elke verbeelding. Zo vond hij op een van de kledingstukken sporen van uitwerpselen. Op een zijden bloes zaten zelfs vaginale organismen. Volgens Tierno bevatten enkele van de items ook extreem veel ziektekiemen. “Sommige kledingstukken zijn heel erg besmet met bacteriën. Dat wijst erop dat veel mensen het item gepast hebben of dat iemand met een slechte hygiëne het gepast heeft”, legt hij uit.

Hij adviseert daarom om je nieuwe kleding te wassen voordat je die aantrekt. Houd tijdens het passen ook zoveel mogelijk kleren aan en was je handen na het winkelen.

Het bericht Waarom je nieuwe kleren écht moet wassen voor je ze draagt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels