HomeNieuwsBizarVrouw ontslagen na middelvinger richting Trump

Vrouw ontslagen na middelvinger richting Trump

Toen een fotograaf van het Witte Huis haar betrapte op een middelvinger aan het adres van Donald Trump, ging een Amerikaanse in sneltempo viraal en verwierf ze een heldenstatus op internet. Nu volgde evenwel een koude douche, want de vrouw is door haar werkgever op straat gezet.

Juli Briskman was aan het fietsen toen de autocolonne van Donald Trump passeerde. De Amerikaanse president kwam net terug van een golfsessie. In een opwelling toonde ze de rij auto’s haar middelvinger, onwetende dat er een fotograaf in de buurt was. De foto ging meteen viraal, waarop de Amerikaanse besloot haar werkgever op de hoogte te brengen. Die was niet bepaald enthousiast.

Obsceen sociale mediagebruik

Briskman werkte bij de aannemersfirma Akima LLC. In een gesprek met haar bazen kreeg de vrouw te horen dat ze haar boeltje mocht pakken.

Ze had volgens hen het sociale mediabeleid niet gerespecteerd door het kiekje als profielfoto op Twitter en Facebook in te stellen. Het bedrijf oordeelde dat de foto onder obsceen sociale mediagebruik valt, wat tegen de huisregels is. Aangezien de firma voor de overheid werkt, waren ze bang dat de foto de zaak zou schaden.

Geen spijt

Of de Amerikaanse er spijt van heeft? Helemaal niet, zo blijkt. “Ik zou het opnieuw doen”, zegt ze aan The Washington Post. Ze zegt zelfs blij te zijn dat ze als gezicht van protest kan dienen. “Op sommige manieren voel ik me beter dan ooit”, vertelt ze aan The Huffington Post. “Ik ben boos over waar ons land zich nu bevindt. Ik ben geschokt. Dit was een kans om mijn stem te laten horen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels