HomeNieuwsBizarOudste Belg is op 111-jarige leeftijd overleden

Oudste Belg is op 111-jarige leeftijd overleden

De oudste Belg Fernande De Raeve is op 111-jarige leeftijd overleden. De Raeve vierde zondag nog haar 111de verjaardag.

De Raeve overleed in het woonzorgcentrum waar ze verbleef. Haar dochter bracht de Gentse schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld) daarvan op de hoogte

“Ze vierde pas nog haar verjaardag en we waren van plan om bij haar langs te gaan, maar we kregen een bericht van haar dochter dat ze niet goed was, dus we hadden het bezoek uitgesteld”, zegt Sofie Bracke, die zegt toch verrast te zijn over het nieuws. “Het is uiteraard zeer jammer. Ik heb de Raeve een aantal keer ontmoet, het was een lieve dame. Ze zag al enkele jaren niet meer goed, maar ze was voor de rest nog bij de pinken. Ze genoot van een glaasje wijn en van de zon op haar gezicht.”

Op reis met de tent

Fernande werd geboren op 3 december 1906. Ze was acht jaar oud toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Als oorlogswees ontmoette ze in 1929 haar echtgenoot Emilius, met wie ze een dochter en een zoon kreeg. Ze woonden in Oostakker aan de Oude Bareel. Toen haar man met pensioen ging, kochten ze een tent en gingen ze reizen.

Na zijn overlijden in 1995 woonde Fernande nog vijf jaar alleen waarna ze, omwille van een verminderd gezichtsvermogen, ging inwonen bij haar dochter en schoonzoon. Op 96-jarige leeftijd verhuisde ze naar woonzorgcentrum ’Het Heiveld’.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels