HomeNieuwsBizarOphef over ‘ongepaste’ aanrakingen bij 16-jarige tennisster: «Het zal niet meer gebeuren»...

Ophef over ‘ongepaste’ aanrakingen bij 16-jarige tennisster: «Het zal niet meer gebeuren» (video)

Er is op sociale media commotie ontstaan rond de viering van een overwinning op de US Open. Zo fronsten heel wat mensen de wenkbrauwen toen de vader en trainer van Sara Bejlek haar meerdere klopjes op het achterwerk gaven.

Afgelopen vrijdag won Sara Bejlek in de eerste ronde van de US Open tegen Heather Watson. Een knappe overwinning van de 16-jarige tennisster uit Tsjechië, die intussen wel al uit het toernooi ligt. Toch is er op sociale media nog heel wat te doen rond haar overwinning tegen Watson, vooral dan over de manier waarop ze die achteraf vierde met haar vader en trainer.

Meer dan een simpele aanraking

Die raakten haar immers meermaals aan haar achterwerk aan, wat voor heel wat verontwaardiging zorgde op sociale media. «Dit is ongepast gedrag van de twee mannen. De vader zou beter moeten weten. Hij raakte haar onderlichaam aan en kuste zijn dochter op de lippen terwijl de wereld meekeek», «Euh, dit was veel meer dan een simpele aanraking. Alsof ze hetzelfde zouden gedaan hebben bij een mannelijke speler», en «Dit was eerder vastgrijpen dan een klopje geven, onaanvaardbaar», klinkt het onder meer op Twitter.

Cultureel ding

Anderen relativeren het tafereel dan weer. «Vanwaar al deze kritiek? Bij sport is het doodnormaal om elkaar een zacht klopje te geven als aanmoediging of als een soort van applaus. Jammer genoeg zien sommige mensen er weer vuile dingen in», en «Niets aan de hand. Ze lijken gewoon heel blij met de overwinning. Waarschijnlijk is het een cultureel ding bij hen. Het zijn gewoon twee onschuldige mannen die weten dat het publiek toekijkt», lezen we ook.

Spontane reactie

Achteraf reageerde Bejlek zelf op de commotie. «Uiteraard heb ik de video gezien. Het was een spontane reactie van het ganse team. We waren erg blij met de overwinning. Voor sommigen kan het ongemakkelijk en onaangenaam overkomen, maar we hebben het al besproken met het team. Het zal niet meer gebeuren. (…) Papa is mijn papa en zal dat altijd zijn. Mijn trainer ken ik al sinds mijn acht jaar. Hij brengt tape bij me aan en masseert me. Als zoiets in Tsjechië zou gebeuren, zou niemand er iets op zeggen. Maar hier in de Verenigde Staten geeft iedereen er kritiek op. Maar nogmaals: het zal niet meer gebeuren», zei ze.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/ophef-over-ongepaste-aanrakingen-bij-16-jarige-tennisster-het-zal-niet-meer-gebeuren-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels