HomeNieuwsBizarJonge mama maakt selfie vlak voor herseninfarct. Die redde haar leven!

Jonge mama maakt selfie vlak voor herseninfarct. Die redde haar leven!

Een Ierse vrouw heeft haar leven te danken aan een selfie die ze nam vlak voor ze getroffen werd door een herseninfarct. Daardoor wisten dokters wanneer ze het herseninfarct precies kreeg, en dat is levensbelangrijke informatie.

Stephanie Farnan (28) werd in de ochtend van vrijdag 23 augustus getroffen door een herseninfarct. Veertien minuten daarvoor maakte ze nog een selfie. Ze werd bewusteloos aangetroffen in haar huis door haar vader Frank, die ongerust werd omdat ze haar zoontje Oscar (4) niet bij hem was komen afzetten.

Levensbelangrijke selfie

Frank belde meteen de ambulance, maar de broer van Stephanie, Sean, keek in haar telefoon en zag dat ze veertien minuten geleden een selfie had gemaakt. Daardoor wisten ze hoe lang het geleden was dat het noodlot toesloeg. Dat is belangrijk, want daardoor wisten de dokters dat ze haar bloedverdunners mochten geven, iets wat bij een herseninfarct enkel toegediend mag worden binnen een bepaalde tijdsspanne.

Zicht en motoriek aangetast

De mama van een uit Enniscorthy, een plaats in het Ierse graafschap Wexford, had slechts 10% kans om te overleven, maar de medicatie werkte en ze sloeg zich erdoor. Haar herseninfarct werd veroorzaakt door een hartafwijking waar ze voor geopereerd zal worden. Door het herseninfarct zijn haar zicht en motoriek aangetast, maar dat kan door revalidatie nog verbeteren.

Luisteren naar lichaam

Ze deelde haar verhaal op Facebook en roept op om te luisteren naar je lichaam. Twee dagen voor haar herseninfarct zag ze amper door een van haar ogen, maar ze dacht dat het aan vermoeidheid lag, dus ging ze niet naar de dokter.

De familie van Stephanie heeft een GoFundMe opgezet om haar ziekenhuiskosten te kunnen betalen.

Hieronder de bewuste selfie die Stephanie veertien minuten voor haar herseninfarct maakte:

Facebook / Steph Farnan

Het bericht Jonge mama maakt selfie vlak voor herseninfarct. Die redde haar leven! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels