HomeNieuwsBizarHank the Tank, de stelende beer van 220 kilo, had handlangers en...

Hank the Tank, de stelende beer van 220 kilo, had handlangers en dat is goed nieuws voor Hank

Er is een nieuwe ontwikkeling in de zaak-‘Hank the Tank’, de beer van 220 kilo die meer dan twintig inbraken op zijn kerfstok had staan. Nu blijkt dankzij DNA-onderzoek namelijk dat Hank de misdaden niet op zijn eentje organiseerde: Hank heeft handlangers. Doordat Hanks naam (deels) gezuiverd werd, hangt er ook niet langer een doodsvonnis boven zijn hoofd. Dat schrijft de ngo The Bear League.

Eerder was er ophef ontstaan rond Hank the Tank, een massieve beer die zijn overtollige kilo’s te danken had aan de strooptochten die hij zou organiseren langs Californische huizen dichtbij South Lake Tahoe. Er waren al meer dan twintig inbraken gemeld waarbij Hank betrokken geweest zou zijn en ook 152 rapporten over Hanks wangedrag. Het Californische Department of Fish and Wildlife (CDFW) vreesde dat Hank zich te veel thuisvoelde onder de mensen en mensen begon te associëren met toegang tot voedsel.

Ze onderzochten de mogelijkheid om hem te herlokaliseren, of indien nodig te euthanaseren. Alleen blijkt nu dat er nog zeker twee andere beren in het spel zijn, die ook een handje weg hebben van diefstal en stroperijen.

Herlokaliseren niet euthanaseren

«Beren enkel identificeren aan de hand van hun zichtbare, fysieke kenmerken kan leiden tot het verkeerdelijk identificeren van beren en kan verwarring veroorzaken», zegt CDFW in een verklaring. Met de nieuwe genetische informatie die het CDFW verzamelde, hopen ze dat ze in de toekomst kunnen vermijden dat beren zoals Hank verkeerd geïdentificeerd worden.

Door de nieuwe informatie over de beren in Lake Tahoe, heeft CDFW beslist dat ze Hank niet zullen laten euthanaseren. Nu willen ze hem in plaats daarvan vangen, kentekens geven en herlokaliseren bij andere beren.

Hank de superster

«Hank heeft geen doodsvonnis meer boven zijn hoofd hangen en zal niet opgesloten worden in een sanctuarium. Wij steunen deze beslissing volledig en zijn dankbaar dat het onderzoek naar de waarheid geleid heeft dankzij de experts van het CDFW», aldus The Bear League op Facebook. Hanks vele fans reageren opgelucht.

De afgelopen dagen was Hank een superster geworden op het internet. Zijn populariteit liep zo uit de hand dat de politie van South Lake Tahoe zijn bewoners via Facebook opriep om «te stoppen met bellen naar South Lake Tahoe Police om jullie mening te geven over Hank.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/hank-tank-de-stelende-beer-van-220-kilo-had-handlangers-en-dat-goed-nieuws-voor-hank

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels