HomeNieuwsBizarDuitse douanehond neemt smokkelaars op paar dagen tijd indrukwekkende som geld af

Duitse douanehond neemt smokkelaars op paar dagen tijd indrukwekkende som geld af

“Geld stinkt niet”, luidt het spreekwoord. Maar dat is niet aan de neus van Aki besteed. Die speurhond op de luchthaven van Frankfurt heeft ervoor gezorgd dat op enkele dagen tijd enige lieden in totaal een kwart miljoen euro aan hun neus voorbij zagen gaan.

Bij de douane van de luchthaven van Frankrijk loopt een Mechelse scheper rond die uitstekend werk levert. Tussen eind juni en begin juli snuffelde de negenjarige viervoeter bij een dozijn reizigers die als verdacht golden. De hond vond aldus in totaal 247.280 euro cash geld dat niet was gedeclareerd, aldus de douane van de grootste luchthaven van Duitsland die bij de vangst wellicht niet de neus optrok.

52.000 euro op zak

Het geld stak onder meer in handtassen, schoudertassen en binnenzakken van jassen. De hond, die erop getraind is alleen maar biljetten en munten geld op te snuiven, vond hij één passagier alleen al bijna 52.000 euro.

Reizigers uit derde landen horen cash geld vanaf 10.000 euro, dat zij op zich hebben, te declareren bij het binnenkomen of verlaten van de Europese Unie (EU). Het twaalftal door de Mechelse scheper bij de neus genomen passagiers kreeg een boete. Allen wilden de EU verlaten zonder een declaratiedocument in goede orde.

Het bericht Duitse douanehond neemt smokkelaars op paar dagen tijd indrukwekkende som geld af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels