HomeNieuwsBizarBIZAR. VS organiseerden het allereerste kussengevechtkampioenschap: «Hardcore met kussens slaan» (video)

BIZAR. VS organiseerden het allereerste kussengevechtkampioenschap: «Hardcore met kussens slaan» (video)

Wie vroeger al eens met hoofdkussens ramde op zijn vriendjes en vriendinnetjes tijdens een slaapfeestje weet dat kussengevechten best pittig kunnen worden. En een hoop vechtersbazen hebben dat nu ook in hun volwassenleven aan den lijve mogen ondervinden. In de Verenigde Staten werd namelijk op 29 januari het allereerste ‘Pillow Fight Campionship’ (PFC) georganiseerd. Zestien mannen en acht vrouwen sloegen elkaar verrot met hoofdkussen tot er één iemand zichzelf de kussengevechtkampioen mocht noemen.

Voor het kussengevecht werden gespecialiseerde kussens gebruikt in plaats van de gebruikelijke handschoenen. Verder zijn de regels niet zo anders dan normaal in de boksring.

De CEO van het allereerste kussengevechtkampioenschap ooit Steve Williams zag een gat in de markt: «PFC zorgt voor alle drama van het gewone handgevecht maar zonder de het bloederige van vechtkunst of boksen. De vechters vinden het vaak niet altijd even fijn om gekwetst te geraken en heel wat toeschouwers willen ook liever geen bloed zien. Ze willen een stevige competitie zien, maar niet per se geweld», legt hij uit aan Reuters.

«Hardcore»

Hij benadrukt wel dat het er nog steeds hart aan toe gaat: «Het is niet zoiets waarbij je als kijker gewoon zit en lacht en af en toe wat veertjes ziet rondvliegen. Het is serieus. Het is hardcore slaan met gespecialiseerde kussens. Het enige verschil met de reguliere gevechtssport is dat er bij ons niemand geblesseerd geraakt.»


De allereerste kussengevechtkampioenen waren Istela Nunes bij de vrouwen en Hauley Tillman bij de mannen. Ze kregen allebei een riem en 5.000 euro cash.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-vs-organiseerden-het-allereerste-kussengevechtkampioenschap-hardcore-met-kussens-slaan-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels