HomeNieuwsBizarBIZAR. Trump schrijft lang statement om te bewijzen dat hij hole-in-one scoorde...

BIZAR. Trump schrijft lang statement om te bewijzen dat hij hole-in-one scoorde tijdens golf: «Het is 100% waar»

Ex-president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft een stevig statement verspreid waarin hij claimt dat hij een hole-in-one gescoord heeft tijdens een rondje golf in Florida. Hij zou zondagavond samen met ex-kampioen Ernie Els gespeeld hebben. De timing van zijn statement is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Maandag raakte tenslotte bekend dat een rechter zei dat Trump waarschijnlijk een misdrijf begaan heeft toen hij het Congres «op onzuivere wijze» probeerde te belemmeren.

«Veel mensen hebben ernaar gevraagd, dus ik zal het je nu vertellen. Het is 100% waar», steekt Trump van wal in het statement. «Toen ik golf speelde samen met de legendarische golfer Ernie Els, winnaar van vier majors en ongeveer 72 andere toernooien overal ter wereld, Gene Sauers, winnaar van de Senior US Open, Ken Duke en Mike Goodes, beiden uitstekende tourspelers, heb ik een hole-in-one gescoord.»

«Magnifiek»

Verder in het statement heeft hij het nog over «een lichte wind», «een sterke wind» en zijn co-spelers die «wat betere ogen hebben, maar bij die ene hole, slechtere slagen». Het balletje «zweefde magnifiek» over het veld en «stuiterde twee keer en ging toen clank, in het gat.»


Er werd ook een video gedeeld waarin Trump het balletje uit het gat haalde. Er was geen video van het shot zelf. Ernie Els feliciteerde de president voor zijn «geweldige shot» en zei dat het «leuk was om hem een hole-in-one te zien maken.»

Niet iedereen is evenwel overtuigd van Trumps vaardigheden in golf, en bij uitbreiding zijn hole-in-one van afgelopen weekend. De zakenman werd tenslotte al verscheidende keren in de media en elders beschuldigd van valsspelen tijdens golf.

Bijzondere timing

Zijn statement komt er ook vlak nadat bekendgemaakt werd dat Donald Trump waarschijnlijk een misdrijf begaan heeft toen hij het Congres «op onzuivere wijze» probeerde te belemmeren de uitslag van de presidentsverkiezingen te bekrachtigen. Op basis van bewijsmateriaal acht de rechtbank het «waarschijnlijker dan niet» dat Trump eerder wel dan niet op onzuivere wijze heeft geprobeerd de gezamenlijke zitting van het Congres te belemmeren, aldus rechter David Carter in Los Angeles in een schriftelijke uitspraak.

Bovendien wil de onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden naar de bestorming van het Capitool twee adviseurs van president Donald Trump voor de rechter brengen. De commissie keurde maandagavond unaniem een rapport goed waarin wordt vastgesteld dat Trumps voormalige handelsadviseur Peter Navarro en zijn socialmediaverantwoordelijke Dan Scavino schuldig zijn aan minachting van het Congres.

Aanhangers van Donald Trump bestormden op 6 januari 2021 het Capitool, waar in het Congres de verkiezingsresultaten gevalideerd werden. Trump heeft steeds volgehouden dat de Democraten de verkiezing van hem gestolen hebben. De commissie van het Huis, die bestaat uit zeven Democraten en twee Republikeinen – onderzoekt wie er verantwoordelijk was voor de bestorming.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-trump-schrijft-lang-statement-om-te-bewijzen-dat-hij-hole-one-scoorde-tijdens-golf-het-100-waar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels