Vind ons op

Zita

BIZAR. Miljoenen spinnen bedekken Australische natuur met hun webben (foto’s)

Bizar

BIZAR. Miljoenen spinnen bedekken Australische natuur met hun webben (foto’s)

Inwoners van de Australische regio Gippsland zijn deze week op een bijzonder feonomeen getrakteerd door… spinnen. Grote stukken natuur raakten volledig bedekt onder een deken van spinnenwebben. Het unieke zicht levert prachtige beelden op.

Miljoenen spinnen in de staat Victoria zijn druk bezig geweest. Eén van hen kreeg het zelfs voor elkaar een web van een kilometer lang te maken. Het diertje bouwde zijn web over de weg heen.


Hoge spinnenwebben om te overleven

Hoewel dit bijzondere natuurverschijnsel (voor sommigen) heel spectacualair is, is de oorzaak een stuk minder prettig. Het heeft de afgelopen dagen namelijk flink geregend in het gebied, waardoor delen van Gippsland onder water staan. Veel eerder gebouwde woonplaatsen van spinnen zijn daarmee onder water komen te staan.

Om te overleven maken de spinnen gebruik van ‘ballonvaren’ of ‘vliegeren’. Ze laten zich door de wind meevoeren terwijl ze ragfijne draden loslaten. Luchtstromen vangen de draden op en zorgen dat er een deken ontstaat. Op deze manier kunnen de spinnen ‘vliegen’ en op een hogere plek hun nieuwe huis produceren.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-miljoenen-spinnen-bedekken-australische-natuur-met-hun-webben-fotos

Meer in Bizar

To Top