HomeNieuwsBizarBIZAR. Japanner moet cel in nadat hij hert met bijl doodt in...

BIZAR. Japanner moet cel in nadat hij hert met bijl doodt in natuurpark: “Herten zijn afgezanten van goden”

Een 23-jarige Japanner is door de politie gearresteerd op verdenking van het doden van een hert in het nationale park van Nara met een bijl. De man wordt beschuldigd van inbreuken op de wetgeving voor de bescherming van cultureel erfgoed. De herten in het park worden namelijk beschouwd als afgezanten van de goden en bestempeld als “natuurmonument”.

De dader gaf de feiten toe, maar volgens hem werd zijn auto plots geramd door een van de dieren. De politie denkt, op basis van camerabeelden, echter dat hij een ander hert doodde.

“Ik kan niet geloven dat dit gebeurd is”, zegt Yoshitaka Ashimura van het park. “Herten worden beschouwd als boodschappers van de goden. Ze zijn tam en ze zijn lange tijd goed beschermd geweest.”

Crackers

Bezoekers mogen hen in het park voerderen met suikervrije ‘shika sembei’, oftewel hertencrackers, die ter plaatse gekocht kunnen worden.

Het bericht BIZAR. Japanner moet cel in nadat hij hert met bijl doodt in natuurpark: “Herten zijn afgezanten van goden” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels