HomeNieuwsBizarBijna 8.000 mensen staan op wachtlijst van Virgin Galactic om naar ruimte...

Bijna 8.000 mensen staan op wachtlijst van Virgin Galactic om naar ruimte te reizen

Een reisje naar de ruimte is blijkbaar heel erg gegeerd. Er staan namelijk al 7.957 mensen op de wachtlijst van het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic om als toerist naar de ruimte te gaan. Het bedrijf van miljardair Richard Branson wil tegen de zomer van 2020 de eerste mensen de ruimte in sturen.

Na een eerste test in december 2018 was het bedrijf gestopt met het verkopen van tickets. Er waren toen al 603 reservaties uit 60 landen. Ondanks dat de ticketprijzen oplopen tot 250.000 dollar, blijft Virgin Galactic aanvragen krijgen. Het bedrijf biedt sinds vandaag opnieuw een reeks plaatsen aan. Kandidaten moeten een voorschot betalen van 1.000 dollar.

Amazon

De groep maakte dinsdag bekend dat het in het vierde kwartaal van 2019 een omzet van 529.000 dollar had gedraaid, tegenover een verlies van 72,7 miljoen. Op een jaar tijd verloor de groep in totaal 211 miljoen dollar.

Het bedrijf heeft in het ruimtetoerisme rechtstreeks concurrentie van Blue Origin, het bedrijf dat is opgericht Jeff Bezos, de topman van Amazon.

Het bericht Bijna 8.000 mensen staan op wachtlijst van Virgin Galactic om naar ruimte te reizen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels