HomeNieuwsVideoNederlandse ‘Zondag Met Lubach’ steekt de draak met België: “het slaat nergens...

Nederlandse ‘Zondag Met Lubach’ steekt de draak met België: “het slaat nergens op”

Gaat België voor een nieuw wereldrecord “om ter langst zonder federale regering”? Het zou goed kunnen. In het satirische programma ‘Zondag Met Lubach’ werd België gisteren op scherpe wijze door de mangel gehaald. Presentator Arjen Lubach heeft ook een originele oplossing voor de Belgische impasse.

Dat het huidige wereldrecord voor de langst aanslepende regeringsonderhandelingen op de naam van ons eigen Belgenland staat, wekt bij de meeste landgenoten geen lachsalvo’s meer op. Bij onze noorderburen is dat oude nieuws én het feit dat we goed op weg zijn om ons eigen wereldrecord opnieuw te verbreken aanleiding voor een klein kwartiertje lachen met de door te veel frietvet en wafeldeeg vastgelopen Belgische machine. Waargebeurde comedyklassiekers als ‘Yves Leterme zingt het foute volkslied’, het sappige Frans-Italiaanse accent van Di Rupo en de Delphine Boël-saga passeren in het populaire ‘Zondag met Lubach’ allemaal de revue.

Reacties

De Nederlandse krant AD schreef dat het filmpje “een gevoelige snaar raakte bij onze zuiderburen.” De reacties op de Facebook-pagina van HLN tonen immers aan dat vele lezers het eens zijn met Lubach, maar tegelijk een dubbel gevoel overhouden aan zijn analyse. Het is een beetje lachen om niet te huilen, luidt de conclusie van menig Belgisch kijker. Anderen merken op dat vele Nederlanders het nochtans goed vertoeven vinden bij de zuiderburen: een degelijk uitgebouwde gezondheidszorg is iets waar de kaas-, klompen- en tulpenliefhebbers enkel van kunnen dromen. En de Belgen die genoeg hebben van de verdeel-en-heersstrategieën en trouw blijven zweren aan onze wapenspreuk? Die bestaan ook nog.

Het bericht Nederlandse ‘Zondag Met Lubach’ steekt de draak met België: “het slaat nergens op” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels