HomeNieuwsVideoFietser spelt Brusselse agenten terecht de les. Hun 'wraak'? Die hou je...

Fietser spelt Brusselse agenten terecht de les. Hun ‘wraak’? Die hou je niet voor mogelijk! (video)

Opmerkelijke beelden uit Etterbeek.

Fietsen in en rond de hoofdstad is sowieso al geen pretje. Maar van alle automobilisten zou je toch zeker van agenten mogen verwachten dat ze de wegcode respecteren.

Dat is toch wat bovenstaande fietser, terecht, verwacht. Wanneer hij voor een rood licht post wil vatten op de plek die voorzien is voor fietsers, merkt ie echter dat dat niet mogelijk is omdat er een combi in de weg staat.

Klein tikje op het raam, om de agenten even uit te leggen dat ze daar eigenlijk niet horen te staan. Dat viel al niet meteen in goede aarde. Bon, tot daar aan toe.

De fietser rijdt door het rood licht, wat ook mag omdat er een verkeersbord staat dat aangeeft dat fietsers rechtsaf mogen slaan bij rood licht. De agenten, duidelijk uit op wraak, rijden de fietser klem. Ze dachten namelijk dat ze hem een mooie bekeuring zouden kunnen geven voor het negeren van een rood licht. Wederom fout dus.

RTBF bracht het filmpje, dat al enige tijd online stond, onder de aandacht. Er volgt nu een disciplinair onderzoek tegen de agenten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels